Cartofii noi sau cartofii baby, de dimensiuni mici, acoperiți cu sos de unt, usturoi și cu mărar proaspăt presărat nu sunt doar foarte atrăgători vizual, ci și foarte gustoși!

Cartofi noi (baby) la cuptor în sos de unt cu usturoi și mărar

Pentru a prepara acești cartofi noi în unt, usturoi și mărar ce sunt gata rapid, aveți nevoie de maximum 30 de minute, ceea ce îi transformă într-o garnitură perfectă pentru cină, mai ales în zilele aglomerate.

Această rețetă de cartofi super rapidă și ușoară este ideală de făcut atunci când aveți musafiri sau trebuie să preparați ceva în scurt timp.

Iar copiii, veți vedea, vor adora acest fel de mâncare datorită alimentelor sale colorate și mici, pe care le observă în farfurie. Și fiți sigur de pe-acum că nu va rămâne nicio firimitură din acest fel de mâncare delicios!

Cum să preparați cartofii noi, prăjiți în sos de unt cu usturoi și mărar

Preparare 5 minute
Gătire 30 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • 2 kg de cartofi noi
  • 1 lingură de sare (pentru fierberea cartofilor)
  • 110 g de unt
  • 4 căței mari de usturoi
  • 10-20 grame de mărar tocat
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

Spălați cartofii și adăugați-i într-o oală medie. Umpleți oala cu apă rece până când toți cartofii sunt acoperiți, apoi adăugați o lingură de sare și puneți-o la fiert.

De îndată ce cartofii încep să fiarbă, reduceți focul la mediu sau chiar mic și lăsați să fiarbă lent timp de 7 până la 10 minute.

În timp ce cartofii sunt la foc, tăiați usturoiul în bucățele foarte subțiri și tocați mărarul.

Apoi, scurgeți cartofii de apă și puneți-i deoparte.

Preîncălziți cuptorul la 190 de grade Celsius. Folosind o tigaie mică, topiți untul, apoi adăugați usturoiul tocat mărunt. Se prăjește totul la foc mare timp de un minut. Se ia de pe foc. Transferați cartofii pe jumătate fierți într-o tavă pe care ați așezat hârtie de copt.

Turnați untul cu usturoi peste cartofi. Folosind o lingură mare de servire, ungeți toți cartofii cu sosul de unt și usturoi, acoperiți tava de cartofi cu o folie de aluminiu și introduceți-o în cuptorul preîncălzit timp de 20 de minute.

La final, se scot din cuptor si se presară mărar pe deasupra lor. Serviți imediat ce ați luat tava din cuptor sau transferați într-un castron mare.

Un gust așa cum vă așteptați, nu-i așa?

Ce sunt cartofii noi

Cartofii baby sau cartofii noi sunt pur și simplu cartofi care sunt culesi înainte de a ajunge la dimensiunea lor normală și pot fi din orice soi care este cultivat pe tot parcursul anului.

La fel ca și cartofii normali, cartofii baby pot fi fierți, copți sau prăjiți și serviți ca garnitură.