Odată cu căldura, s-a deschis și sezonul grătarelor. Nimic nu se compară cu o friptură gătită afară, pe un grătar care sfârâie. Dar ce ați spune dacă vă propunem și o garnitură făcută tot pe grătar?
O porție de cartofi cu usturoi și pătrunjel, rumeniți pe grătar, în paralel cu friptura. Sună bine, nu-i așa?
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 4 cartofi mari
- sare
- piper
- 2 lingurițe praf de usturoi
- ulei de măsline sau unt
- 2 lingurițe verdeață (pătrunjel sau rozmarin)
Mod de preparare
Puneți la fiert o oală cu apă și sare din belșug. Spălați cartofii ți tăiați-i în patru sau șase, sub formă de wedges. Puneți cartofii la fiert și lăsați-i 10 minute, cât să fie puțin pătrunși, dar nu fierți complet.Scurgeți apa după ce au fiert cartofii. Într-un bol, amestecați uleiul sau untul topit, sare, piper și pudra de usturoi. Puneți cartofii în bol și acoperiți-i cu amestecul.
Puneți cartofii pe grătarul încins. Întoarceți pe toate părțile după 4-5 minute. Când îi întoarceți ultima dată, adăugați pătrunjelul tocat fin în bolul în care a mai rămas amestecul cu ulei și condimente. Amestecați și ungeți cartofii cu acesta.
Lăsați cartofii pe grătar până când s-au rumenit frumos pe toate părțile.
Poftă bună!