Vara, porumbul fiert sau copt este o gustare nemaipomenită, ieftină și ușor de făcut. A apărut deja porumbul de lapte, românesc, așa că este un moment perfect pentru o astfel de gustare.

Astăzi vă propunem un fel puțin diferit de a savura porumbul copt, cu topping. Arată și miroase demențial, iar porumbul rumenit pe jar se combină perfect cu cașcavalul topit și cu baconul crocant

Porumb copt cu cheddar și bacon

Rețeta de porumb copt cu cheddar și bacon

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 4-5 porumbi potriviți
  • 150 g Cheddar
  • 100 g bacon
  • chives (opțional)

Mod de preparare

Preîncălziți grătarul sau cuptorul. Spălați porumbii și lăsați-i să se usuce. Topiți untul și amestecați cu sare și piper. Ungeți porumbii pe toate părțile și dați-i la cuptor sau pe grătar. Aveți grijă să întoarceți porumbii din când în când, pentru a se rumeni uniform pe toate părțile.

La final, puneți cașcavalul dat pe răzătoare și mai lăsați la copt 5-10 minute, până când acesta s-a topit.

Între timp, tăiați baconul cubulețe și trageți-l la tigaie până când devine crocant. Presărați baconul și chives tocat peste porumbul gratinat și serviți.

Poftă bună!