Cea mai simplă rețetă de papanași de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, Nimic nu se compară cu o porție de papanași după rețeta bunicii.

Cea mai simplă rețetă de papanași

Deserturile tradiționale ocupă un loc aparte în bucătăria românească. Indiferent cât de multe rețete de dulciuri sofisticate am avea la îndemână, nimic nu se compară cu o porție de gogoși, papanași sau cozonac după rețeta bunicii. Ca să nu mai vorbim despre aroma cu care se umple toată bucătăria.

Astăzi vă propunem o rețetă simplă de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, spuneți-le cum vreți. Mulți se feresc de papanași pentru că par pretențioși și greoi de făcut, dar nu este deloc așa. Iată o modalitate foarte simplă și delicioasă.

Cum se fac papanașii

Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 150 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 1,5 linguri zahăr
  • 7 linguri făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Scurgeți bine de apă brânza de vaci. Într-un bol, bateți oul împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugați un praf de sare și brânza. Cerneți făina și amestecați-o cu praful de copt.

Încorporați făina peste amestecul făcut anterior, cu grijă să nu se formeze cocoloașe. Dacă amestecul este prea moale, mai adăugați o lingură de făină. Amestecați până când aluatul capătă cât de cât fermitate.

Puneți un vas cu ulei la încins. Când acesta este fierbinte, modelați biluțe de aluat de formă rotundă, cu mâna tapetată cu făină. Puneți papanașii la prăjit și lăsați-i până când s-au rumenit, îi puteți scoate pe o farfurie cu prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Serviți papanașii simpli, sub formă de gogoși pudrate cu zahăr sau cu smântână și dulceață.

Poftă bună!