Papanași

Cea mai simplă rețetă de papanași

Cea mai simplă rețetă de papanași de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, Nimic nu se compară cu o porție de papanași după rețeta bunicii.

Papanași fierți (ardelenești)

Papanașii fierți sunt specifici zonei Ardealului, sunt delicioși și ușor de făcut. Chiar dacă sunt mai puțin populari decât cei clasici, prăjiți, papanașii fierți au farmecul lor și merită să îi încercați măcar o dată.

Papanași prăjiți - rețeta cu care nu ai cum să dai greș

Papanașii, cel mai autentic și gustos desert românesc, căruia nimeni nu poate să-i reziste. În funcție de zona țării, există papanași fierți (în Ardeal și Transilvania) și papanași prăjiți.

Papanasi cu branza de vaci si gris

500 g branza de vaci (eu am folosit Pilos) 350 g faina 4 linguri cu gris 100 g zahar 2 oua un praf de sare o lingurita cu bicarbonat de sodiu 2 lingurite cu coaja de lamaie 1 pliculet zahar vanilat ulei pentru prajit smantana dulceata

Papanași cu smântână și dulceață

Papanași cu smântână și dulceață - rețeta simplă și rapidă a unui desert pufos ce îmbină perfect gustul dulce-acrișor.

Papanasi umpluti cu prune uscate aromate

Papanasi o12 prune uscate o50 ml rom + 200 ml apa fierbinte o1 baton de scortisoara o250 gr branza de vaci o50 gr unt sau margarina Rama o1 lingura zahar o50 gr gris o1 lingurita esenta vanilie o1 galbenus o60 gr faina Pesmet o200 gr pesmet o100 gr zahar o2 lingurite scortisoara

Papanasi Cu Mac

250 g cartofi 250 g branza vaci 25 g gris 100 g faina 1 ou 1 lingura zahar 1 praf sare ulei pentru prajit 6 linguri mac macinat 2 linguri zahar pudra

Papanasi ca la Suceava

600gr. branza de vaci, 50 gr. de zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 1 ou, 1 pumn de stafide inmuiate in coniac (50 gr), 100 gr de rahat aromat (4 buc ), 4 linguri de faina nu pline pline, 4 linguri de gris, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, si un praf de sare.

Papanasi din branza de vaci

- 500 gr branza de vaci ; - 2 oua ; - 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu cu putina zeama de lamaie ; - 3 linguri de zahar ; - vanilie ; - smantana dulce ; - putina sare ; - 100 gr faina;

Papanasi copti

Pentru 4 papanasi:- 400 g urda proaspata, afanata; - 2 oua; - 5 pliculete zahar vanilat; - 1 lingura cu varf zahar pudra; - 3 linguri de gris; - un praf de sare; - 200 g smantana; - dulceata de cirese (sau visine sau ce-o fi, dupa pofta inimii); - hartie de copt si putin ulei de uns tava.

Papanasi cu branza de vaci

250 g branza de vaci 2 oua 3 linguri faina25 g unt 250 ml ulei sare ½ lingurita bicarbonat de sodiu alimentar stins cu zama de lamaie

Papanasi de branza- fara fierbere

- 1/2 l lapte - 4 linguri gris - 250 g branza de vaca - 1 plic zahar vanilat - zahar dupa gust - coaja rasa de la 1/2 lamaie - pesmet

Papanasi cu mere (de post)

300 g faina o ceasca apa minerala 2 linguri uei 4 mere 1/2 praf de copt 2 plicuri zahar vanilat 1/2 lingurita scortisoara dupa placere zahar tos dulceata,gem ,ce doriti ulei pentru prajit