Papanași
Papanași cu mere (de post)
Descoperă o rețetă delicioasă de papanași de post cu mere. Ușor de făcut și delicioși, pentru cei care țin post sau urmează o dietă vegană.
Papanași cu brânză de vaci și griș
Papanașii cu brânză de vaci și griș sunt simplu de făcut și pot fi preparați chiar și de începătorii în ale bucătăriei.
Papanași cu brânză de vaci
Papanașii cu brânză de vaci sunt desertul perfect pentru momentele în care aveți invitați la masă.
Cea mai simplă rețetă de papanași
Cea mai simplă rețetă de papanași de papanași sau gogoși cu brânză de vaci, Nimic nu se compară cu o porție de papanași după rețeta bunicii.
Papanași fierți (ardelenești)
Papanașii fierți sunt specifici zonei Ardealului, sunt delicioși și ușor de făcut. Chiar dacă sunt mai puțin populari decât cei clasici, prăjiți, papanașii fierți au farmecul lor și merită să îi încercați măcar o dată.
Papanași prăjiți - rețeta cu care nu ai cum să dai greș
Papanașii, cel mai autentic și gustos desert românesc, căruia nimeni nu poate să-i reziste. În funcție de zona țării, există papanași fierți (în Ardeal și Transilvania) și papanași prăjiți.
Papanași cu smântână și dulceață
Papanași cu smântână și dulceață - rețeta simplă și rapidă a unui desert pufos ce îmbină perfect gustul dulce-acrișor.
Papanasi umpluti cu prune uscate aromate
Papanasi o12 prune uscate o50 ml rom + 200 ml apa fierbinte o1 baton de scortisoara o250 gr branza de vaci o50 gr unt sau margarina Rama o1 lingura zahar o50 gr gris o1 lingurita esenta vanilie o1 galbenus o60 gr faina Pesmet o200 gr pesmet o100 gr zahar o2 lingurite scortisoara
Papanasi Cu Mac
250 g cartofi 250 g branza vaci 25 g gris 100 g faina 1 ou 1 lingura zahar 1 praf sare ulei pentru prajit 6 linguri mac macinat 2 linguri zahar pudra
Papanasi ca la Suceava
600gr. branza de vaci, 50 gr. de zahar, 3 pliculete zahar vanilat, 1 ou, 1 pumn de stafide inmuiate in coniac (50 gr), 100 gr de rahat aromat (4 buc ), 4 linguri de faina nu pline pline, 4 linguri de gris, 1 lingurita de coaja rasa de lamaie, si un praf de sare.
Papanași copți - Rețeta de papanași la cuptor
Papanașii copți sunt o alternativă mai ușoară și mai sănătoasă la papanașii prăjiți, dar la fel de gustoși. Perfecți pentru cei care vor să se bucure de acest desert tradițional fără prea multe calorii.
Papanasi de branza- fara fierbere
- 1/2 l lapte - 4 linguri gris - 250 g branza de vaca - 1 plic zahar vanilat - zahar dupa gust - coaja rasa de la 1/2 lamaie - pesmet