Papanașii copți sunt o alternativă mai ușoară și mai sănătoasă la papanașii prăjiți, dar la fel de gustoși. Perfecți pentru cei care vor să se bucure de acest desert tradițional fără prea multe calorii.

Papanași copți - Rețeta de papanași la cuptor

De ce să alegi papanașii copți?

  • Sunt mai sănătoși. Coacerea în loc de prăjire reduce semnificativ cantitatea de grăsime
  • Sunt la fel de gustoși. Textura pufoasă și aroma de brânză dulce rămân neschimbate
  • Rețeta e simplă și rapidă, perfectă pentru oricine
  • Pot fi o alegere excelentă pentru un mic dejun sau o gustare de după-amiază
Preparare 10 minute
Gătire 30 minute
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 500 grame brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 100 grame făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • Coajă rasă de la o lămâie
  • Un praf de sare

Mod de preparare

Preîncălzește cuptorul la 180 de grade și pregătește o tavă cu hârtie de copt.

Într-un bol mare, amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul și zahărul vanilat până obții o compoziție omogenă.

Adaugă făina, praful de copt, coaja de lămâie și un praf de sare. Amestecă bine până când toate ingredientele sunt încorporate.

Formează bile de mărimea unei nuci și așază-le pe tava pregătită, lăsând spațiu între ele pentru a crește.

Coace papanașii timp de 25-30 de minute sau până devin aurii și trec testul scobitorii.

Servește-i calzi, cu smântână și dulceață de afine sau orice altă dulceață preferată.

Sfaturi pentru papanași perfecți

  • Folosește brânză de vaci bine scursă pentru a evita ca papanașii să fie prea moi
  • Dacă aluatul e prea moale, mai adaugă puțină făină
  • Nu amesteca excesiv compoziția, doar cât să se omogenizeze ingredientele
  • Poți adăuga stafide sau bucățele de ciocolată în aluat pentru un plus de savoare