Se face rapid si merge perfect langa un pahar cu lapte.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 1/3 cana unt topit
- 1 cana zahar
- 3 linguri suc de lamaie
- 2 oua
- 1 1/2 cani faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1/2 ceasca de lapte
- 2 linguri de coaja de lamaie rasa
- 1/2 ceasca de nuci tocate
- 1 cana afine proaspete sau congelate
- 2 linguri suc de lamaie
- 1/4 ceasca zahar alb
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava de chec cu putin unt.2. Intr-un castron, se bate untul, 1 cana de zahar, sucul si ouale. Se combina faina, praful de copt si sarea; se adauga amestecul de ou, alternativ cu laptele. Se incorporeaza coaja de lamaie, nucile si afinele. Se toarna in tava pregatita.
3. Se coace in cuptorul preincalzit timp de 60-70 de minute, pana cand o scobitoare inserata in centrul iese curata. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 10 minute. Intre timp, se combina sucul de lamaie si 1/4 cana de zahar intr-un castron mic. Se scoate checul din tava si se imprastie glazura. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie in felii si se serveste.