Recunoastem ca nu e chiar cea mai sanatoasa prajitura, dar e foarte gustoasa.
Timp total 1 oră și 20 minute
Ingrediente
- 1 ceasca de unt
- 2 cani zahar
- 2 oua
- 1 cana smantana
- 1 lingurita extract de vanilie
- 1 1/2 cani faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1/4 lingurita de sare
- 1 ceasca de afine
- 1/2 cesti de zahar brun
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 ceasca nuci pecan tocate
- 1 lingura de zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unde o tava de chec si se tapeteaza cu faina.2. Intr-un castron mare, se freaca untul si zaharul pana cand compozitia este cremoasa si neteda. Se adauga ouale, pe rand, apoi se amesteca smantana si vanilia. Se combina faina, praful de copt si sarea; se amesteca in aluat. Se incorporeaza afinele.
3. Se pune jumatate din aluat in tava pregatita. Intr-un castron mic, se amesteca impreuna zaharul brun, scortisoara si nucile pecan. Se pune jumatate din acest amestec peste aluatul din tava. Se toarna restul de aluat deasupra si apoi se presara amestecul de nuci pecan ramas.
4. Se coace timp de 55-60 de minute in cuptorul preincalzit. Se raceste in tava. Se pudreaza cu zahar inainte de servire.