Nu mai e niciun dubiu: checul este unul dintre cele mai iubite deserturi din bucătăria românească. Și copiii îl mănâncă cu plăcere și este destul de versatil, așa că puteți adapta rețeta și include și alte ingrediente care să facă din chec un desert delicios și deloc banal.

Astăzi vă propunem o rețetă de chec cu banane și cubulețe de ciocolată, delicios și ușor de făcut. Trebuie să alegeți banane foarte coapte, pentru că sunt mai dulci și se vor încorpora mai ușor în compoziția de chec. De asemenea, puteți renunța complet la zahărul din rețetă, dacă vreți un chec mai puțin dulce și pe care să-l mănânce fără probleme și copiii. Vă asigurăm că dulceața bananelor și cubulețele de ciocolată sunt suficiente pentru un gust deosebit. 

Chec cu banane și ciocolată
Timp total 1 oră

Ingrediente

120 g unt 100 g zahăr 1 linguriță praf de copt 3 banane coapte 80 ml lapte 200 g ciocolată 3 ouă un praf de sare 1 vârf de linguriță scorțișoară 1 linguriță esență de vanilie

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Puneți într-un bol toate ingredientele uscate și amestecați. Separat, amestecați untul, bananele pasate, ouăle, laptele și vanilia. Turnați amestecul peste ingredientele uscate și omogenizați cu o lingură sau un mixer.

Puneți ciocolata tăiată cubulețe sau fulgii de ciocolată dacă folosiți fulgi. Amestecați și turnați compoziția într-o tavă dreptunghiulară sau două tăvi de chec.

Dați la cuptor pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Serviți după ce s-a răcit, simplu sau cu zahăr pudră.