Cauți o rețetă unică și sănătoasă de brioșe? Descoperă brioșele cu banane și avocado - o combinație perfectă de dulceață naturală și cremozitate. Ideale pentru un mic dejun echilibrat sau o gustare nutritivă.

Brioșe cu banane și avocado

Brioșele cu banane și avocado se numără printre cele mai nutritive deserturi. Cu un conținut scăzut de zahăr, fără lactoză și, eventual, fără gluten, dacă alegeți să folosiți făină de migdale în loc de făină de grâu, acestea sunt atât delicioase, cât și hrănitoare, excelente atât la micul dejun, alături de o cafea, cât și ca gustare, între mese.

De ce merită să încercați aceste brioșe cu avocado și banane

În primul rând, această rețetă de brioșe este săracă în zahăr adăugat. Este nevoie de doar două linguri de miere de albine pentru a le îndulci. Bananele sunt în mod natural dulci și aromte și de obicei sunt iubite de copii.

Prin urmare, bananele sunt o bază foarte bună pentru deserturile sănătoase. Însă, dacă doriți, puteți înlocui mierea de albine cu sirop de arțar sau chiar zahăr alb sau brun.

Altfel, ați putea încerca să faceți aceste brioșe cu banane și avocado fără niciun îndulcitor suplimentar. Rețeta funcționează bine fără un îndulcitor adăugat, fie el miere de albine sau sirop de arțar, dar gustul nu va fi la fel de dulce.

Avocado înlocuiește untul, uleiul sau laptele și menține textura umedă. De altfel, avocado funcționează în general cu brio în deserturile ce necesită coacere.

Veți constata că brioșele făcute cu avocado pot avea o ușoară nuanță verde, dar în afară de asta, sunt fabuloase pentru acele persoane care trebuie sau doresc să renunțe la lactate, din cauza intoleranței la lactoză.

În plus, aceste brioșe delicioase sunt extrem de ușor de făcut, din doar câteva ingrediente: avocado, banană, ouă, făină, praf de copt, miere de albine și, opțional, esență de vanilie și câteva bucățele de ciocolată.

Astfel, pot fi pregătite repede și fără efort și pot fi puse în pachetul de școală al copiilor sau în cel pentru serviciu.

Rețeta de brioșe cu banane și avocado

Preparare 10 minute
Gătire 25 minute
Timp total 35 minute

Ingrediente

  • Un avocado copt
  • 150 de grame de banane coapte, adică aproximativ una - două banane mici, cântărite cu tot cu coajă
  • Două ouă
  • 180 de grame de făină albă de grâu sau de făină de migdale
  • Două lingurițe de praf de copt
  • Două linguri de miere de albine sau sirop de arțar, opțional
  • O linguriță de esență de vanilie, opțional
  • 30 de grame de chipsuri de ciocolată neagră sau ciocolată neagră mărunțită, opțional

Mod de preparare

Înainte de a face orice altceva, preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Apoi, adăugați avocado, bananele, ouăle, mierea de albine și esența de vanilie în bolul unui robot de bucătărie sau blender. Amestecați până când se omogenizează.

După aceea, într-un castron mare, cerneți făina și praful de copt. Asigurați-vă că treceți cu furculița prin praful de copt, astfel încât să fie bine amestecat.

Adăugați amestecul de avocado și banane la ingredientele uscate, inclusiv cele 30 de grame de chipsuri de ciocolată sau de ciocolată mărunțită.

Amestecați ușor până când se combină bine. Atenție! Acesta este secretul unei texturi bune de brioșe, să nu amestecați prea mult.

Puneți compoiția cu lingura într-o tavă de brioșe pregătită cu hârtie de copt sau în forme de silicon. Coaceți la 180 de grade timp de 20 - 25 de minute sau până când brioșele trec testul cu scobitoarea. Introdusă în mijlocul unei brioșe, aceasta trebuie să iasă curată, eventual doar cu câteva firimituri, dar nu cu luat necopt.

În cele din urmă, lăsați brioșele să se răcească în tavă înainte de a încerca să le scoateți. Le puteți servi ca atare sau, dacă doriți, le puteți acoperi cu zahăr pudră.

Beneficii ale consumului de banane

Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu. În plus, o banană de dimensiuni medii conține până la 33% din cantitatea de vitamina B6 recomandată zilnic. Consumul regulat de banane contribuie la menținerea sănătății inimii, a sistemului digestiv și a rinichilor.

De asemenea, bananele cresc senzația de sațietate, astfel că este utilă pentru cei care își monitorizează aportul caloric și greutatea; și ajută la recuperarea în urma efortului, datorită conținutului de potasiu și magneziu.

Beneficii ale consumului de avocado

Avocado conține grăimi sănătoase și cantități importante de vitamine: riboflavină, niacină, folat, vitaminele E, C, E, K, B6; minerale precum potasiu, magneziu, cupru, și substanțe antioxidante, cum ar fi compuși fenolici și carotenoizi, precum luteina și beta-caroten.

Printre beneficiile consumului de avocado, datorate acestui profil nutrițional bogat, se numără:

  • reducerea riscului cardiovascular;
  • reglarea tensiunii arteriale;
  • scăderea stresului oxidativ și a inflamației asociate cu apariția și progresia bolilor cronice.

Substanțele din avocado ar putea ajuta chiar și la prevenirea cancerului.

De asemenea, datorită cantității mari de vitamina K, esențială pentru sănătatea oaselor, avocado ar putea să contribuie la prevenirea osteoporozei.

Un alt beneficiu al consumului de avocado este susținerea funcții vizuale. Nutrienții numiți luteină și zeaxantină din avocado protejează țesuturile oculare de razele ultraviolete. Mai mult decât atât, consumul acestui aliment este asociat cu un risc mai scăzut de a dezvolta degenerescență maculară legată de vârstă.

Totodată, consumul regulat de avocado susține sănătatea intestinelor. Fibrele din acesta au rol prebiotic. Mai exact, acestea hrănesc bacteriile benefice din intestin. Astfel, consumul regulat al acestui aliment duce la creșterea acestor bacterii ce susțin sănătatea sistemului digestiv.

Mai mult, consumul de avocado poate ajuta la gestionarea greutății corporale, în ciuda faptului că are o densitate calorică mare. Motivul este acela că fibrele și grăsimile prelungesc senzația de sațietate, dar și acela că, potrivit rezultatelor unor studii, dietele bogate în fibre au fost asociate cu rezultate mai bune asupra siluetei decât cele sărace în fibre.

Consumul de avocado este recomandat pentru femeile însărcinate și pentru cele care alăptează, pentru că acest aliment este bogat în nutrienți precum potasiu, folat și vitamina C, ce sunt necesari în cantități mai mari în timpul sarcinii și alăptării.

Pe de altă parte, avocado are o densitate calorică mare, iar consumul unor cantități mari poate promova creșterea în greutate, mai ales în absența unei activități fizice intense.