Un desert sanatos, care nu iti da prea mari batai de cap.
Timp total 4 ore
Ingrediente
- 3/4 cana zahar
- 5 linguri unt
- 3 oua
- 3/4 cani ricotta
- 2 linguri coaja de lamaie
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 1/2 cani de faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- 2 cani mure
- 2 linguri zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 170C. Se tapeteaza o tava de chec cu foaie de copt.2. Cu ajutorul unui mixer, se amesteca zaharul si untul intr-un castron mare pana devine cremos. Se adauga ouale, pe rand, si se amesteca pana se incorporeaza. Se adauga ricotta, coaja de lamaie, 2 linguri de suc de lamaie si vanilie. Se presara faina, apoi praful de copt si sarea. Se amesteca pana cand compozitia este omogena. Se adauga mure in aluat. Se transfera in tava de chec.
3. Se coace checul, pana cand capata o culoare aurie, iar o scobitoare infipta in centru iese curata, aproximativ 1 ora. Se lasa sa se raceasca in tava timp de 20 de minute. Se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet.
4. Intr-un bol, se amesteca zaharul pudra cu o lingurita de suc de lamaie. Se glazureaza checul cu acest sirop, se taie si se serveste.