Aromele de portocale si afine din acest desert, te vor duce cu gandul la vacanta. Checul este si mai gustos a doua zi.
Timp total 1 oră și 25 minute
Ingrediente
- 2 cani faina
- 1 1/2 lingurite praf de copt
- 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1/2 lingurita sare
- 1 lingura rasa coaja de portocala
- 1 1/2 cani afine proaspete
- 1/2 cana de nuci pecan, tocate
- 1/4 cana margarina
- 1 cana de zahar
- 1 ou
- 3/4 cana suc de portocale
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C. Se unge o tava de chec si se tapeteaza cu faina. . Se amesteca faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sare. Se adauga coaja de portocala, afine si nuci pecan. Se pune deoparte.2. Intr-un castron mare, se amesteca margarina, zahar si ou pana la omogenizare. Se adauga suc de portocale. Se adauga in amestecul de faina. Se toarna in tava pregatita.
3. Se da la cuptor timp de 1 ora in cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa timp de 10 minute, apoi se scoate din tava si se lasa sa se raceasca complet. Se inveleste in folie de plastic atunci cand este rece.