Aceste briose sunt acoperite cu crema de unt de arahide, stropita cu ciocolata si decorate cu o bucata de Snickers.

Briose Snickers
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 3/4 cana faina
  • 1/4 cana cacao
  • 1/4 cana cacao olandeza
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 cana zahar
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1/2 cana unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1/2 cana lapte batut
  • Glazura de unt de arahide:
  • 1/2 cana unt
  • 435g zahar pudra
  • 1/2 cana unt de arahide
  • 60ml lapte
  • 125g baton Snickers

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C. Se tapeteaza o tava de briose cu folie de aluminiu. Intr-un bol mare, se cerne faina, cacao, bicarbonat de sodiu, praful de copt si apoi se adauga zaharul. Se amesteca. Se topeste untul in cuptorul cu microunde pana cand se topeste. Intr-un bol separat, se adauga ouale, vanilie si untul si se amesteca impreuna pana se omogenizeaza. Apoi se adauga amestecul umed in amestecul uscat, impreuna cu lapte batut si se amesteca pana compozitia devine omogena.

2. Se toarna amestecul in formele de briose. Se dau la cuptor timp de 18-20 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca complet.

3. Pentru a face glazura de unt de arahide, se pun untul si untul de arahide intr-un bol mare si se bat cu un mixer electric pana se omogenizeaza si devine cremos. Se adauga o jumatate din cantitatea de zahar pudra si laptele batut pana glazura incepe sa se lege. Apoi se restul de zahar pudra. Se orneaza briosele cu glazura de unt de arahide, folosind un sprit de prajituri. Se taie batonul de Snickers in bucati si se adauga cate o bucata pe partea de sus a fiecarei briose.