Prăjitura Kinder felie de lapte este o alegere nemaipomenită atunci când vreți să preparați ceva dulce și ușor. Este delicioasă, arată exact ca prăjitura din comerț, doar că la o scară mai mare și vă asigurăm că îi veți cuceri pe cei mici cu ea.
Prăjiturile create după rețete de dulciuri din comerț se bucură de o popularitate aparte. Și asta datorită aspectului, dar și gustului obținut în casă, în propria bucătărie.
Prăjitura Kinder felie de lapte este un adevărat deliciu, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Se pregătește foarte ușor și are un gust ce se aseamănă foarte mult cu cel al produselor din comerț cu această denumire.
Practic, prăjitura Kinder felie de lapte este un sandviș făcut din două straturi de blat de ciocolată și o umplutură cremoasă delicioasă. Este un desert deosebit ce poate fi pregătit atât în zilele obișnuite, cât și pentru ocazii speciale.
Singurul inconvenient al acestei rețete este acela că este necesar ca prăjitura să stea în frigider pentru cel puțin patru ore, dacă nu chiar șase ore, astfel încât să se întărească. De altfel, acest desert se servește rece.
Rețeta de prăjitură Kinder felie de lapte
Ingrediente
Pentru blat
- 4 ouă
- 100 de grame de zahăr
- 5 grame de esență de vanilie
- 60 de grame de făină integrală
- 40 de grame de pudră de cacao neîndulcită
- Un gram de praf de copt
- Un gram de sare
Pentru umplutura de lapte
- 250 de grame de brânză Mascarpone
- 300 de grame de frișcă rece
- 100 de grame de lapte condensat îndulcit
- 5 grame de esență de vanilie
- 40 de grame de miere
- 7 grame de gelatină
Mod de preparare
Cum se face blatul
Pentru a face blatul, începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. Acoperiți cu hârtie de copt o tavă cu dimensiunile de 30 x 40 de centimetri și dați-o deoparte.
Apoi, într-un castron mediu, amestecați făina cu pudra de cacao, praful de copt și sarea. Separat, într-un castron mare, amestecați bine ouăle cu zahărul și esența de vanilie până când obțineți o compoziție deschisă la culoare.
Turnați treptat amestecul de făină în cel de ouă. Întindeți aluatul uniform în tava de copt pregătită și coaceți blatul timp de 8 - 10 minute, până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lăsați blatul deoparte până când se răcește complet.
Cum se face umplutura de mascarpone
Pentru umplutură, începeți prin a dizolva gelatina în lapte rece. Lăsați-o să se umfle timp de aproximativ 5 - 10 minute. Într-un bol mediu, amestecați brânza Mascarpone cu laptele condensat îndulcit, mierea și esența de vanilie.
Dizolvați gelatina la foc mic și turnați-o peste amestecul de Mascarpone. Amestecați bine. Separat, într-un castron mare, bateți frișca până când se formează o spumă tare. Apoi, încorporați-o ușor în amestecul de Mascarpone. Dați umplutura la frigider până când sunteți gata să asamblați prăjitura.
Cum se asamblează prăjitura Kinder felie de lapte
Asamblarea prăjituri Kinder felie de lapte este foarte simplă. Începeți prin a tăia blatul în jumătate. Așezați un strat de blat pe un platou de servire. Întindeți glazura de Mascarpone deasupra și neteziți partea de sus. Adăugați al doilea strat de blat.
Dați prăjitura Kinder felie de lapte la frigider pentru patru până la șase ore, astfel încât să aibă timp să se întărească.
Înainte de servire, pudrați prăjitura Kinder cu cacao, dacă doriți. Ulterior, tăiați marginile inestetice și porționați prăjitura în aproximativ 12 bucăți dreptunghiulare. Serviți-o rece, simplă sau lângă o ceașcă de cafea.
Calorii și valori nutriționale
O felie de prăjitură Kinder felie de lapte are 230 calorii.
-
Calorii
230kcal
-
Proteine
7g
-
Carbohidrați
23g
-
Zaharuri
16g
-
Grăsimi
13g
-
Grăsimi saturate
7g
-
Colesterol
96mg
Informațiile nutriționale sunt estimative și variază in funcție de metoda de gătit și de tipurile (mărcile) de ingrediente folosite.