Prăjiturile create după rețete de dulciuri din comerț se bucură de o popularitate aparte. Și asta datorită aspectului, dar și gustului obținut în casă, în propria bucătărie. 

Prăjitura Kinder Felie de Lapte este o alegere nemaipomenită atunci când vreți să preparați ceva dulce și ușor. Este delicioasă, arată exact ca prăjitura din comerț, doar că la o scară mai mare și vă asigurăm că îi veți cuceri pe cei mici cu ea. 

Prăjitură Kinder Felie de Lapte
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • Blat:
  • 125 g făină
  • 5 ouă
  • 25 g cacao
  • 100 g zahăr
  • 50 ml apă
  • un praf de sare
  • Cremă:
  • 350 ml frișcă
  • 100 ml lapte
  • 120 g ciocolată albă
  • 10 g gelatină
  • esență de vanilie
  • 75 g zahăr

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.

Puneți ouăle într-un bol, fără a le separa. Adăugați un praf de sare și zahărul peste ele și amestecați cu mixerul, până când obțineți o cremă deschisă la culoare și zahărul s-a dizolvat. Adăugați apa și amestecați.

Cerneți făina și cacaoa peste crema făcută anterior. Încorporați cu o spatulă, după care turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dați la cuptor pentru 12-15 minute. Blatul nu trebuie copt prea mult, pentru că se va usca.

Lăsați blatul să se răcească după ce l-ați scos din tavă, tăiați-l pe jumătate și veți obține două foi.

Pentru cremă, bateți frișca lichidă cu zahărul, până când obțineți o spumă. Dați frișca la frigider.

Puneți gelatina la înmuiat în apă rece. Puneți laptele într-o oală pe foc. Când începe să fiarbă, opriți focul și puneți gelatina și ciocolata albă ruptă în bucăți. Amestecați bine până când ciocolata este topită și toate ingredientele s-au omogenizat.

Când amestecul s-a răcit, încorporați frișca, treptat, în cremă. Puneți crema peste una dintre foi și întindeți bine. Adăugați și a doua foaie și presați ușor. Acoperiți prăjitura cu o cârpă curată sau cu hârtie de bucătărie și lăsați peste noapte la rece. Crema se va închega, iar blatul se va înmuia.

Poftă bună!