Simpla si rapid de preparat, aceasta reteta poate deveni pranzul perfect.

Chiftele De Naut
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 2 lingurite chimen
  • 1 1/2 lingurite fulgi de chilli
  • 250g iaurt grecesc
  • 1 lingura sirop de artar
  • 120g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 170ml lapte de soia
  • 1 ou
  • 400g naut (conserva)
  • 1 ceapa rosie
  • patrunjel
  • coriandru
  • 1 lingurita sare
  • ulei
  • ceapa verde

Mod de preparare

1. Intr-o tigaie uscata, se prajesc usor semintele de chimen la foc mediu. Jumatate din cantitate se pune deoparte, iar cealalta jumatate se macina pana devine pulbere. Intr-un castron, se amesteca chimenul macinat, fulgii de chilli, iaurtul, siropul de artar si un bun varf de cutit de sare de mare. Se pune deoparte.

2. Se pun faina si praful de copt intr-un castron mare. Se adauga incet laptele si oul batut. Se amesteca bine, sa nu se faca cocoloase. Se adauga nautul, ceapa rosie, verdeata, semintele de chimen intregi, sare si piper.

3. Se pune 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie si se pune la foc mediu. Cand este fierbinte, se adauga 2 linguri de aluat pentru fiecare chiftea si se aplatizeaza usor. Se gatesc, timp de 5-7 minute, intorcand pe ambele parti, pana cand chiftelele sunt aurii si patrunse.

4. Pentru a servi, se pun chiftelele peste ceapa verde, taiata rondele. Se toarna putin ulei de masline si se adauga o lingura din amestecul de iaurt. Se poate servi cu salata verde.