Chiftelele aromate, cu carne de peste, sunt intodeauna o alegere buna pentru cina. Reteta de mai jos este foarte aromata si usor de facut.

Chiftele Picante De Peste Cu Cartofi
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 2 cartofi dulci, taiati in bucati
  • 250g cartofi, taiati in bucati
  • 500g file de peste alb
  • 1 ardei iute, tocat fin
  • 2 linguri de coriandru proaspat tocat
  • 100g malai
  • 4 linguri de ulei de masline

Mod de preparare

1. Se pun cartofii intr-o cratita cu apa rece si sare. Se fierb timp de 15 minute. Se scurg, se amesteca si se lasa sa se raceasca.

2. Intre timp, se pune pestele intr-o cratita si se acopera cu apa rece. Se da in fiert. apoi se opreste focul si se lasa sa se gateasca timp de 6-8 minute.

3. Se scoate pestele din apa, se scurge si se rupe in bucatele, apoi se adauga peste piureul de cartofi. Se adauga ardeiul iute si 2 lingurite de coriandru proaspat taiat in amestec, apoi se asezoneaza dupa gust.

4. Se formeaza chiftele din amestec, usor aplatizate si se racesc.

5. Se pune malaiul pe o farfurie si se trec chiftelele prin el, pentru a se acoperi. Se incalzesc 4 linguri ulei de masline intr-o tava si se prajeste pestele timp de 4-5 minute pe fiecare parte, pana capata o culoare aurie.

6. Se serveste cu salata.