Atunci când ai poftă de o gustare sănătoasă, pe care să o savurezi în timp ce vezi un film, chips-urile făcute în casă sunt alegerea ideală. Se pot face din orice legumă vă place, cu condimentele preferate. Avantajul este că știți exact ce puneți în ele și nu vor avea conservanți sau coloranți artificiali.

Astăzi vă propunem o rețetă de chips-uri crocante și delicioase, făcute din avocado și parmezan. Combinația este delicioasă, sănătoasă și le puteți savura oricând, fără să vă simțiți vinovat pentru alegere. Se pot păstra mai multe zile, în pungi de hârtie, și sunt o gustare delicioasă și pentru copii.

Chips-uri din avocado cu parmezan
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 avocado bine copt
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 100 g parmezan
  • 1/2 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 linguriță oregano
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Pregătiți o tavă pe care o tapetați cu hârtie de copt.

Dați parmezanul pe răzătoare. Curățați avocado și puneți-l într-un bol. Pasați-l cu ajutorul unei furculițe, până obțineți o pastă. Adăugați zeama de lămâie, praful de usturoi, parmezanul ras, sare, piper și puțin oregano. Amestecați bine totul.

Puneți câte o linguriță din amestec pe tava cu hârtie de copt și întindeți uniform. Lăsați un spațiu de câțiva centimetri între chips-uri, deoarece compoziția se va topi și chips-urile se vor lipi între ele.

Dați la cuptor până când chips-urile s-au rumenit și au căpătat o culoare aurie, între 15 și 18 minute. Lăsați să se răcească, după care serviți chips-urile simple sau cu sosul preferat.

Poftă bună!