Aromatizat cu anason si cardamom, acest chutney de prune usor condimentat este minunat cu carne sau branza.
Timp total 1 oră și 30 minute
Ingrediente
- 1,5 kg de prune
- 2 catei de usturoi, tocati marunt
- 450g ceapa, tocata
- 200g smochine uscate, tocate
- 2 anason
- 4 pastai de cardamom, zdrobite
- 200g zahar granulat
- 400ml otet
- 200ml vin
Mod de preparare
1. Se scot samburii prunelor sis e taie in bucati. Se pun, intr-o tigaie, cateii de usturoi, ceapa, smochinele, anasonul, cardamon, zahar si 300ml otet de vin alb. Se condimenteaza, se fierbe si se amesteca pentru a dizolva zaharul.2. Se lasa la fiert timp de 25-30 de minute. Se adauga 100 ml otet si vinul si se gateste timp de inca 30 de minute, amestecand adesea sau pana cand se ingroasa.
3. Se pune chutney-ul fierbinte in borcane sterilizate si se pune deoparte pentru a se raci.
4. Se etanseaza cu capace sau cu banda elastica si celofan. Se pastreaza intr-un loc racoros si uscat, departe de lumina directa a soarelui, timp de cel putin o luna inainte de a se consuma. Se va pastra timp de pana la 6 luni.