Aromatizat cu anason si cardamom, acest chutney de prune usor condimentat este minunat cu carne sau branza.

Chutney picant de prune
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 1,5 kg de prune
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 450g ceapa, tocata
  • 200g smochine uscate, tocate
  • 2 anason
  • 4 pastai de cardamom, zdrobite
  • 200g zahar granulat
  • 400ml otet
  • 200ml vin

Mod de preparare

1. Se scot samburii prunelor sis e taie in bucati. Se pun, intr-o tigaie, cateii de usturoi, ceapa, smochinele, anasonul, cardamon, zahar si 300ml otet de vin alb. Se condimenteaza, se fierbe si se amesteca pentru a dizolva zaharul.

2. Se lasa la fiert timp de 25-30 de minute. Se adauga 100 ml otet si vinul si se gateste timp de inca 30 de minute, amestecand adesea sau pana cand se ingroasa.

3. Se pune chutney-ul fierbinte in borcane sterilizate si se pune deoparte pentru a se raci.

4. Se etanseaza cu capace sau cu banda elastica si celofan. Se pastreaza intr-un loc racoros si uscat, departe de lumina directa a soarelui, timp de cel putin o luna inainte de a se consuma. Se va pastra timp de pana la 6 luni.