Dintre toate ciorbele, cea de pui este cel mai simplu de făcut, foarte gustoasă și una dintre primele ciorbe pe care amatorii într-ale gătitului învață să le facă. 

Dacă știi să faci ciorbă de pui, poți învăța foarte ușor să faci orice fel de ciorbă, pentru că poți înlocui carnea de pui cu una de curcan, porc, vită etc. 

Ciorbele, în general, se împart în două mari categorii: dulci și acre. În funcție de gusturi, preferințe și carnea din care este făcută ciorba, puteți să adaptați gusturile și aromele.

Astăzi vă propunem o ciorbă de pui acrișoară, cu borș și leuștean. Aveți nevoie de carne de pui, dar nu piept și pulpe, ci măruntaie, însemnând aripi, spate, organe. Puteți folosi borș la plic sau borș proaspăt. 

Ciorbă de pui cu borș
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • carne de pui
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei kapia roșu
  • 2 roșii/ 2-3 linguri zarzavat
  • 70 g orez
  • cimbru
  • leuștean
  • sare
  • piper
  • 1 lingură borș deshidratat

Mod de preparare

Spălați carnea de pui și puneți-o la fiert în apă cu puțină sare, la foc mic. Luați spuma care se formează deasupra, pentru ca ciorba să fie limpede.

Când nu se mai formează spumă, puneți un capac și lăsați să fiarbă la foc mic, cât timp pregătiți legumele.

Tocați ceapa, ardeiul și păstârnacul. Dați pe răzătoare morcovul sau tăiați-l cubulețe. Puneți legumele în oală și fierbeți împreună cu puiul. Puneți piper și puțin cimbru uscat și lăsați să fiarbă la foc mic.

Când carnea este fiartă, adăugați roșiile decojite și tăiate cubulețe sau zarzavatul la borcan. Puneți orezul spălat și mai lăsați să fiarbă 15 minute sau până când orezul este fiert.

La final, gustați și mai adăugați sare și piper, dacă mai este nevoie. Adăugați borșul, amestecați bine și opriți focul.

Serviți cu leuștean proaspăt sau uscat și cu ardei iute.

Poftă bună!