Bucătăria orientală este una extrem de ofertantă, mai ales în ceea ce privește sosurile. Un sos cremos și aromat de iaurt se potrivește cu orice, de la preparate din carne, până la legume coapte și chiar simplu, cu pâine prăjită sau lipie.
Astăzi vă propunem o cremă arăbească de iaurt cu tahini, usturoi și lămâie. Pentru un rezultat delicios, alegeți un iaurt gras, de calitate. Un iaurt grecesc sau cu 10% grăsime ar fi ideal.
Timp total 10 minute
Ingrediente
- 300 g iaurt gras
- 2 linguri tahini
- 2 căței de usturoi
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- fulgi de ardei iute
- ulei de măsline
- mentă proaspătă
Mod de preparare
Puneți iaurtul într-un bol și adăugați peste el usturoiul zdrobit. Amestecați bine, după care adăugați pasta de semințe de susan (tahini). Asezonați cu sare, piper și amestecați din nou. Adăugați fulgii de chilli și zeama de lămâie, după gust.Amestecați bine totul și transferați crema într-o farfurie întinsă. Turnați ulei de măsline din belșug deasupra și decorați cu mentă proaspătă, dacă vă place.
Serviți sosul cu friptură, legume coapte sau simplu, cu lipie.
Poftă bună!