Ciorba de spanac dreasă cu smântână și afumătură este o rețetă specific ardelenească, foarte gustoasă și potrivită în perioada aceasta. 

În piață a apărut spanacul proaspăt, așa că nu există perioadă mai potrivită decât aceasta ca să vă bucurați de verdețurile de sezon. Ciorba de spanac cu afumătură seamănă cu ciorba de salată, dar dacă vă place spanacul, trebuie neapărat să o încercați!

Ciorbă de spanac cu afumătură
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 500 g spanac proaspăt
  • 150 g afumătură
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 gălbenuș
  • 200 g smântână
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță paprika
  • oțet
  • mărar proaspăt

Mod de preparare

Curățați spanacul și opăriți-l în apă cu o linguriță de sare. Scurgeți apa și tocați spanacul fin.

Într-o oală, căliți ceapa în puțin ulei, adăugați afumătura tăiată cubulețe și căliți până când devine rumenă. Adăugați 2 litri de apă fierbinte, spanacul, sare, piper, paprika și spanacul și mai fierbeți împreună 20 de minute.

Amestecați smântâna cu gălbenușul de ou și usturoiul zdrobit, puneți câteva polonice din zeamă, pentru a aduce la aceeași temperatură. Turnați amestecul în oală, mai adăugați sare și piper dacă mai este nevoie și opriți focul.

Serviți cu mărar proaspăt tocat și cu oțet după gust.

Poftă bună!