Cirobele sunt alegerea preferată pentru un prânz sănătos și gustos a românilor. Se pot face într-o mulțime de feluri, cu sau fără carne, dulci sau acre. Cele mai gustoase rămân însă ciorbele de carne, acrite cu puțin borș. 

Ciorba de curcan, în special, este un extrem de gustoasă și sănătoasă. Aripile de curcan dau un gust nemaipomenit ciorbei, mai ales dacă folosiți carne de curcan de țară. Dar vă asigurăm că veți obține o ciorbă delicioasă și cu carne cumpărată. 

Ciorbă din aripi de curcan

Ingrediente

  • 800 g aripi de curcan
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei roșu
  • 1/2 țelină
  • 1 păstârnac
  • 2 lingurițe cimbru
  • 2 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • 300 g roșii cubulețe
  • 400 ml borș/ zeamă de varză
  • 1 legătură leuștean

Mod de preparare

Spălați bine carnea de curcan, în apă rece, și puneți-o la fiert într-o oală cu apă, la foc mic. Când începe să se formeze spuma, îndepărtați-o până când nu se mai formează deloc. Acest lucru vă ajută să obțineți o ciorbă limpede.

Fierbeți ciroba la foc cât mai mic, pentru un gust deosebit. Adăugați puțină sare și piper, cimbrul și foile de dafin. Când carnea este pe jumătate fiartă și nu se mai formează spumă, puneți păstârnacul și țelina curățate de coajă, întregi (le veți scoate la final).

Tocați mărunt ceapa, ardeiul și morcovul. Dacă folosiți roșii proaspete, opăriți-le înainte, curățați-le de coajă și tăiați-le cubulețe. Puneți legumele în oală și lăsați să fiarbă la foc mic până când legumele sunt fierte.

Separat, dați într-un clocot borșul/ zeama de varză. Turnați jumătate peste ciorbă și gustați. S-ar putea să nu fie nevoie de tot, în funcție de cât de acru este și de gusturile voastre. Mai puneți dacă mai este nevoie și opriți focul.

Serviți cu leuștean proaspăt tocat și, opțional, cu smântână.

Poftă bună!