Clătite de post cu banane și apă minerală - un desert delicios care poate fi făcut de oricine. Rețeta este una simplă și rapidă si în mai putin de 30 de minute vei avea niște clătite bune de te lingi pe degete.

Clătite de post cu banane și apă minerală

Rețeta de clătite de post cu banane este perfectă pentru toate perioadele de post de peste an, dar și pentru persoanele vegane care nu preferă să consume produse de origine animală.

Rețeta de clătite de post cu banane și apă minerală

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 banană bine coaptă
  • 200 ml de lapte vegetal
  • 200 ml de apă minerală
  • 3 linguri de zahăr pudră
  • 180g de făină
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • esență de vanilie sau de migdale, după gust

Mod de preparare

Această rețetă se realizează cu puține ingrediente, dar va fi savuroasă dacă urmați pașii pe care vi-i prezentăm.

Așadar, trebuie să pasați banana cu o furculiță, iar apoi amestecați-o cu jumătate din cantitatea de lapte vegetal într-un bol mare și apoi cu zahărul pudră.

Cu ajutorul unui tel încercați să omogenizați totul, până se topește zahărul, apoi adăugați făina “în ploaie”, puțin câte puțin până o integrați complet.

Amestecați bine din nou, iar dacă vi se pare prea groasă compoziția mai turnați lapte vegetal, însă aveți grijă să nu se formeze cocoloașe!

Următorul pas este să puneți restul laptelui vegetal și apa minerală, 3 linguri de ulei și esențele pentru a aroma clătitele.

Aluatul trebuie din nou amestecat și, țineți minte, nu trebuie să fie foarte dens, exact cum procedați și în cazul clătitelor tradiționale.

Și, așa cum este normal, ungeți o tigaie antiaderentă cu ulei, turnați un strat potrivit din aluat și lăsați-le la făcut până se rumenesc.

Apoi întoarceți-le și când sunt gata făcute, puneți-le pe o farfurie una peste alta pentru a fi fragede. Cu dulceață vor fi ideale!