Clătite de post cu bere sunt absolut delicioase. Deși clătitele se pot face în foarte multe feluri, cele de post cu bere sunt printre cele mai savuroase.

Clătite de post cu bere

Clătitele de post cu bere sunt excelente oricând, cu orice fel de umplutură. Deși preparată termic berea își pierde alcoolul, este recomandat totuși să fie făcute cu bere fără alcool.

Rețeta de clătite de post cu bere

Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 1 doză de bere fără alcool
  • 3 linguri de zahăr
  • 2 linguri de ulei
  • 400 g de făină integrală
  • 1 plic de praf de copt
  • 1 praf de scorţişoară
  • coajă rasă de lămâie sau portocală
  • esenţă de vanilie sau de migdale
  • sare

Mod de preparare

Într-un bol suficient de încăpător, se pun zahărul, uleiul și berea și se amestecă continuu până se omogenizează.

Se adaugă apoi esența pe care o preferați, praful de copt și făina. Se amestecă din nou cu telul pentru a nu se forma cocoloașe. Opțional, pentru a vă ușura munca, puteți folosi un blender.

Aluatul obținut se lasă 10 minute pentru a se liniști, iar spuma de bere să dispară pentru a nu ieși găurele (bule) în clătite.

Se pun la făcut într-o tigaie încinsă, tot cu un polonic.

Și puteți să le serviți cu gem sau cu o cremă de ciocolată de post!