Vezi cum se prepară clătitele de post cu mere și bucură-te de un desert delicios, rapid și extrem de simplu de gătit.

Clătite de post cu mere și scorțișoară

Timpul de pregătire a ingredientelor este de aproximativ 20 de minute, iar timpul de prajire a clătitelor este de aproximativ 30 de minute.

Rețeta de clătite de post cu mere

Timp total 1 oră

Ingrediente

  • 250 ml de apă minerală carbogazoasă
  • 250 grame de făină
  • o lingură de zahăr tos
  • o lingură de zahăr vanilat
  • 50 ml de ulei
  • sare
  • 2 mere mai mari
  • 2 lingurițe scorțișoară

Mod de preparare

Această rețetă de clătite de post cu mere este foarte ușor de realizat. În principal, trebuie să curățați cele două mere de coajă și să le dați printr-o răzătoare cu găuri mari.

Apoi, le puneți într-o strecurătoare sau în alt castron pentru a se scurge bine de zeamă. Și le puteți lăsa acolo până pregătiți aluatul pentru clătite.

Luați făina, apa, uleiul, scorțișoara, sarea și cele două feluri de zahăr și le amestecați într-un bol.

Compoziția nu trebuie să fie nici prea groasă, nici prea subțire, iar dacă se întâmplă cumva asta, aveți posibilitatea să adăugați fie apă minerală, fie făină, în funcție de necesitate, până când aluatul seamănă cu cel de smântână.

Înainte de a le pune la foc, amestecați și merele și lăsați totul la rece pentru un sfert de oră.

Se încinge bine o tigaia unsă cu ulei, apoi se toarnă cu polonicul compoziția până se acoperă tot fundul și se lasă la foc mare.

Atunci când încep să se rumenească, se întorc de pe o parte pe cealaltă. Atenție, în tigaie se pune mai mult aluat decât în cazul celor tradiționale.