Descoperă secretul celei mai bune prăjituri cu mere și scorțișoară, cu un gust aromat și o textură umedă.

Prăjitură cu mere și scorțișoară. Delicioasă și ușor de făcut

Prăjitura cu mere și scorțișoară este un desert extrem de aromat, aspectuos și foarte ușor de făcut, din ingrediente accesibile, la îndemâna oricui. N-ai nevoie de experiență în bucătărie ca să-ți reușească, ci doar de puțină răbdare pentru cele 40 - 45 de minute pe care trebuie să le petreacă în cuptor.

Acest desert este perfect alături de cafea, ciocolată caldă, ceai sau lapte cald și îl poți face oricând - fie în weekend, când ai timp să te răsfeți, fie într-o seară din cursul săptămânii, pentru că prepararea este foarte simplă.

Prăjitura cu mere și scorțișoară se poate lua la întrecere atât cu plăcinta cu mere, cât și cu rulourile cu scorțișoară. De altfel, dacă ai contopi cele două preparate, probabil că ai obține fix acest desert aromat și atât de gustos, încât vei dori să-l prepari din nou și din nou.

Rețeta de prăjitură cu mere și scorțișoară

Preparare 15 minute
Gătire 45 minute
Timp total 1 oră

Ingrediente

Pentru aluat

  • 360 grame de făină
  • 200 grame de zahăr
  • 4 lingurițe de praf de copt
  • 300 mililitri de lapte
  • O linguriță de esență de vanilie
  • 2 ouă mari
  • 110 grame de unt topit

Pentru merele din aluat

  • 45 grame de zahăr
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 2 mere curățate de coajă și tăiate în cubulețe

Pentru pasta de scorțișoară

  • 150 grame zahăr brun
  • 2 linguri de scorțișoară
  • 120 ml unt topit

Pentru glazură

  • 200 grame de zahăr pudră
  • 40 mililitri de lapte 

Mod de preparare

Mai întâi, preîncălzește cuptorul (de preferabil cu ventilație) la 160 de grade Celsius. Apoi, taie cele două mere în cubulețe și amestecă-le într-un bol cu 45 de grame de zahăr și două linguri de scorțișoară. Lasă-l deoparte.

Într-un castron încăpător, pune cele 360 de grame de făină, 4 lingurițe de praf de copt, 200 de grame de zahăr și amestecă. Apoi, bate două ouă mari și adaugă-le peste compoziția uscată. Continuă cu cei 300 de mililitri de lapte și esența de vanilie. Adaugă și cei 110 mililitri de unt topit. Amestecă bine până când obții un aluat omogen.

Adaugă în aluat mixul de mere, scorțișoară și zahăr și toarnă-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Nivelează-l frumos cu ajutorul unei spatule sau a unei linguri.

Apoi, mai ia un bol mic și amestecă în el 150 de grame de zahăr burn deschis la culoare, două linguri de scorțișoară și 120 de mililitri de unt topit. După aceea, pune cu lingura această pastă în tava cu aluat și folosește apoi aceeași lingură sau un cuțit ca să faci modelul pe care-l dorești.

Dă prăjitura la cuptor pentru 40 - 45 de minute sau până când se rumenește frumos și îți inundă toată bucătăria cu aromele calde și delicioase de măr și scorțișoară.

Spre finalul procesului de coacere, ocupă-te de glazură. Tot ce trebuie să faci este să amesteci 200 de grame de zahăr pudră cu 40 de mililitri de lapte. Toarnă glazura astfel obținută pe toată suprafața prăjiturii, imediat ce o scoți din cuptor. Lasă prăjitura să stea timp de aproximativ 20 de minute.