Un desert perfect, ce se poate servi cu crema de vanilie sau frisca.

Cobbler de piersici
Timp total 1 oră și 30 minute

Ingrediente

  • 90g unt
  • 12 piersici coapte, decojite, taiatei felii
  • 100g zahar brun
  • 2 linguri malai
  • 1 lamaie - coaja rasa
  • 100ml smantana
  • 80ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 300g faina
  • 60g zahar pudra
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1/2 lingurita de sare

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se unge cu unt un vas termorezistent. Intr-un castron, se pun feliile de piersici, zaharul brun, malaiul si coaja de lamaie, apoi se imprastie peste baza vasului preparat. Se coace in cuptor timp de 10 minute.

2. Intr-un castron, se amesteca smantana, laptele, oul si vanilia. Intr-un alt castron, se amesteca faina, zaharul, praful de copt si sarea. Se taie untul in bucati mici si se imprastie peste amestecul de faina. Folosind degetele, se freaca untul in amestecul. Se adauga amestecul de smantana si se amesteca pana se formeaza un aluat.

3. Se scoate vasul cu piersici din cuptor. Se imparte aluatul in 12-14 bucati si se rotesc in bile. Se aseaza uniform pe toata suprafata vasului. Se baga vasul la cuptor si se coace timp de aproximativ 30-40 de minute, pana cand partea superioara este aurie. Se presara cu zahar pudra si se se serveste. Merge perfect cu frisca sau crema de vanilie.