Rețeta perfectă pentru cornulețe fragede cu nuci! Fie că le faci pentru tine, pentru familie sau pentru o ocazie specială, garantat vor fi pe placul tuturor.

Aceasta este o rețetă simplă de cornulețe cu nuci, unde nucile sunt mărunțite și încorporate direct în aluat.

Poți să le umpli cu gem sau rahat, după preferință. Rahatul este varianta clasică și se potrivește bine dacă vrei o variantă mai dulce și mai cremoasă.

Dacă alegi gem, cel de prune este ideal – combinația lui ușor acrișoară cu nucile dă un gust echilibrat și foarte plăcut. Totuși, poți încerca și cu gem de caise sau chiar smochine. 

Preparare 30 minute
Gătire 15 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 250 grame făină
  • 200 grame unt (la temperatura camerei)
  • 100 grame nuci (prăjite și măcinate)
  • 70 grame zahăr pudră
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță esență de migdale (sau vanilie)
  • Rahat sau gem (pentru umplutură)

Mod de preparare

Prepară aluatul. Amestecă untul cu zahărul pudră până devine o compoziție cremoasă. Adaugă făina și omogenizează.

Adaugă nucile măcinate. Amestecă bine până când aluatul începe să se desprindă de pe pereții vasului.

Pune esența de migdale sau vanilie și încorporează în aluat.

Pune aluatul la frigider pentru 15 minute. Între timp, preîncălzește cuptorul la 180 de grade.

După aceea, tapetează masa de lucru cu făină, întinde bine aluatul până devine extrem de subțire (3 mm grosime). Împărțiți aluatul în pătrățele, în funcție de cât mari vrei să fie cornulețele. Să nu fie totuși nici prea mare, o diagonală de 6 cm este ideală pentru cornulețe de casă.

Pune pe fiecare bucată o linguriță de gem sau rahat, apoi rulează dintr-un colț pentru a obține cornulețe perfecte.

Așează cornulețele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace-le la 180 de grade timp de 15 minute, până devin ușor rumenite. Cornulețele cu nuci sunt gata! Se topesc în gură și sunt perfecte pentru orice ocazie.

După ce s-au răcit puțin, presară zahăr pudră peste ele. Poți păstra cornulețele într-o cutie închisă ermetic până la o săptămână.