Cornulețe cu rahat, fragede, ca la mama acasă

Vă mai amintiți gustul cornulețelor fierbinți pe care mamele le puneau pe un platou și le serveau invitaților? Ce plăcere era pentru copii să aibă mereu un desert proaspăt, fraged și delicios! Și dacă v-a cuprins nostalgia, ar trebui să încercați rețeta de cornulețe cu rahat, ușor rumenite la cuptor!

Ceea ce face această rețetă cu adevărat specială, este faptul că sunt deosebit de fragede. Și, trebuie spus clar și răspicat, umplutura le oferă aromă, iar asta face diferența!

Pentru că este o rețetă clasică, puteți folosi orice tip de umplutură, de la rahat, gem sau chiar nuci cu dulceață.

Și cum ar fi mai bune decât servite cu o cană de ceai cald sau cu o ceașcă de cafea aburindă?

Rețeta de cornulețe cu rahat, ca la mama acasă

Preparare 30 minute
Gătire 20 minute
Timp total 50 minute

Ingrediente

(pentru aproximativ 40 de cornulețe)

  • 300 g de făină
  • 150 g de unt cu minimum 80% grăsime
  • 70 g de zahăr tos
  • 1 linguriță de praf de copt
  • un praf de sare fină
  • 1 gălbenuș
  • 1 ou întreg
  • 2 linguri de lapte
  • 150 g de rahat
  • 150 g de zahăr pudră

Mod de preparare

Primul lucru ce trebuie spus despre această rețetă este că are un aluat extrem de fraged, ce poate fi pregătit cu câteva zile în avans sau chiar cu 2-3 luni dacă este păstrat la congelator.

Ca să vă ușurați munca, preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius, iar în acest timp tăiați rahatul în bucățele mici și tapetați 2 tăvi cu hârtie de copt.

Totodată, într-un bol mare, puneți făina, untul, sarea, zahărul, praful de copt și frământați până obținem un aluat nisipos. După aceea, adăugați oul, gălbenușul, laptele și frământați din nou pentru a obține un aluat omogen. Însă, atenție, nu trebuie frământat prea mult pentru că aluatul nu va rămâne fraged,

Înfășurați aluatul cu o folie alimentară și dați-l la frigider pentru o jumătate de oră.

După aceea, tapetați masa de lucru cu făină, întindeți-l bine până devine extrem de subțire (3 mm grosime). Tăiați marginile pentru a avea un dreptunghi, apoi împărțiți-l în pătrățele de 6 cm. Puneți pe fiecare bucată rahatul, apoi rulați-le pentru a obține cornulețe perfecte.

Așezați-le în tavă, la o distanță de un centimentru, apoi dați-le la cuptor pentru 20-25 de minute, până când se rumenesc ușor. Nu trebuie lăsate prea mult fiindcă se pot arde foarte repede!

La final, se lasă la răcit aproximativ 5-7 minute și se trec prin zahărul pudră.