Cornulețele cu iaurt se numără printre deserturile preferate din copilărie pentru mulți români.

Cornulețe cu iaurt - ies fragede de fiecare dată

Cornulețele cu iaurt se fac ușor, din doar câteva ingrediente, și sunt perfecte în perioada Sărbătorilor de iarnă, lângă vin fiert dulce și aromat, ciocolată caldă, lapte, ceai sau cafea.

Aluatul cornulețelor cu iaurt este foarte fraged, datorită iaurtului pe care îl conține. Puteți umple cornulețele cu tipul preferat de marmeladă sau gem, nuci, nutella sau rahat, după cum vă place, și le puteți servi fie simple, fie pudrate cu zahăr.

Rețeta de cornulețe cu iaurt

Preparare 20 minute
Gătire 25 minute
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 500 de grame de unt topit și răcit
  • 500 de grame de iaurt
  • 4 linguri de zahăr, alb sau brun, sau două plicuri de zahăr vanilat
  • 1100 de grame de făină
  • Un strop de praf de copt, pentru începători
  • Un praf de sare
  • Zahăr pudră vanilat

Pentru umplutură

  • Rahat, marmeladă, gem cu sau fără nuci sau nutella, după preferință

Mod de preparare

Mai întâi, cerneți făina într-un castron suficient de mare, după care adăugați iaurtul amestecat cu două linguri de zahăr sau cu două plicuri de zahăr vanilat, untul topit și răcit și praful de copt.

Amestecați toate aceste ingrediente cu o lingură de lemn sau cu o spatulă din silicon, după care, cu mâinile înfăinate, frământați puțin aluatul și împărțiți-l în două. Atenție! Nu trebuie să îl frământați prea mult.

Pe o hârtie de copt presărată cu făină, întindeți un disc din aluat, după care tăiați-l în opt bucăți. Pe fiecare triunghi pe care îl obțineți în acest fel puneți o linguriță de gem sau altă umplutură preferată. Apoi, rulați dinspre bază spre vârf, dând forma unui cornuleț.

Puneți toate cornulețele rezultate în tava acoperită cu hârtie de copt. Dați la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade Celsius. În cele din urmă, pudrați-le cu zahăr, dacă doriți. Altfel, serviți-le așa cum sunt.