Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi fragede, chiar dacă sunt pregătite în varianta de post, fără ouă, unt, untură sau smântână.

Cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat

Modul de preparare este cât se poate de simplu, iar ingredientele necesare sunt puține la număr și ieftine.

Perioadele de post pot fi mult mai ușoare și mai frumoase atunci când puteți savura un desert delicios, făcut în casă. Cornulețele cu gem sau rahat sunt perfecte pentru a satisface pofta de ceva dulce.

Cornulețele de post cu gem sau rahat pot fi consumate pe parcursul mai multor zile, deoarece se mențin proaspete un timp îndelungat. Pot fi servite simple, ca desert sau gustare, dar merg de minune și lângă o cafea sau lângă ceaiul preferat.

Rețeta de cornulețe fragede de post, cu gem sau rahat

Timp total 40 minute

Ingrediente

  • Un pachet de margarină, la temperatura camerei
  • 250 de mililitri apă minerală, adică aproximativ un pahar
  • O lingură de zahăr
  • Un pliculeț de zahăr vanilat
  • O linguriță de praf de copt
  • 100 de mililitri de ulei de floarea-soarelui
  • O lingură de zeamă de lămâie
  • Un praf sare
  • Făină cât cuprinde
  • Gem sau rahat, după preferință

Mod de preparare

Cornulețele fragede de post cu gem și rahat se pregătesc foarte ușor. Mai întâi, trebuie să combinați aproximativ 400 de grame de făină cu praful de sare, lingura de zahăr, lingurița de praf de copt, și pliculețul de zahăr vanilat.

După aceea, cu ajutorul unei furculițe, rupeți bucăți din pachetul de margarină și adăugați-le, rând pe rând, în amestecul de ingrediente uscate. Adăugați apa minerală, zeama de lămâie și uleiul de floarea-soarelui.

Frământați pentru cel puțin 10 minute, adăugând făina pe parcurs, până când obțineți un aluat perfect omogen și elastic. Lăsați-l deoparte pentru o jumătate de oră.

După cele 30 de minute, tăiați aluatul în șase bucăți sau mai multe. Formați câte o bilă din fiecare bucată de aluat și întindeți-o într-o foaie subțire, într-o formă când mai apropiată de un cerc, cu ajutorul unui sucitor.

Când obțineți un cerc subțire din aluat, tăiați „triunghiuri”, împărțind cercul mai întai în două, apoi în patru și în cele din urmă în opt. În capătul rotunjit al fiecărui „triunghi”, puneți puțin gem sau rahat, după preferință. Apoi, rulați cornulețele de post către vârful ascuțit al triunghiului.

Dați cornulețele la copt pentru 20 sau 25 de minute. Atenție! Nu trebuie să le lăsați în cuptor până când se rumenesc prea bine, ci trebuie să le scoateți înainte.

În final, pudrați cornulețele cu zahăr pudră simplu sau vanilat. Acesta nu doar că le dă un aspect mai plăcut, formând un fel de glazură, dar le și ajută să se mențină mai fragede pentru mai mult timp.

Aceste cornulețe cu gem sau rahat pot fi făcute și cu unt de cocos, în cazul în care preferați să nu folosiți margarină. Cantitatea trebuie să fie echivalentă. La acest desert se potrivește orice fel de gem preferați – de prune sau de prune cu nuci, de mere, de caise, pregătite după rețete ce conțin zahăr sau nu.

Cornulețele de post cu gem sau rahat sunt asemănătoare cu cele pregătite cu unt, smântână și ouă. Sunt la fel de aspectuoase și delicioase, astfel că pot fi pregătite cu încredere pentru a fi apreciate de întreaga familie.