O crusta crocanta, ce completeaza perfect fragezimea carnii de porc.
Timp total 1 oră și 5 minute
Ingrediente
- 1/2 cana pesmet
- 1 lingura de patrunjel tocat
- 1 lingura de usturoi, zdrobit
- 1 lamaie - coaja rasa
- 1 lingurita piper negru macinat
- 2 cotlete de porc
- ulei de masline
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 175C.2. Se amesteca pesmetul, patrunjelul, usturoiul, coaja de lamaie si piperul negru intr-un castron mare; se freaca cotletele de porc cu amestecul, pentru a se acoperi complet.
3. Se incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie la foc mediu. Se prajesc in ulei fierbinte pana se rumenesc, 2-3 minute pe fiecare parte, apoi se transfera pe un prosop de hartie, pentru a absorbi grasimea in exces.
4. Se coc in cuptorul preincalzit timp de 25 de minute, se intorc si continua sa se coaca pana cand nu mai sunt roz in centru, aproximativ 25 de minute pe fiecare parte.