La fel ca menta, rubarba merge perfect cu carnea de miel.

Cotlet De Miel Cu Crusta De Capere Si Compot De Rubarba
Timp total 1 oră și 20 minute

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 16 cotlete de miel
  • 8 cepe, taiate pe jumatate
  • compot de rubarba
  • Crusta de capere si verdeata:
  • 2 linguri capere, scurse
  • 4 crengute de rozmarin
  • 1/2 cana de frunze de patrunjel
  • 1/2 cana menta
  • 8 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lamaie - coaja si sucul
  • 100g arahide tocate

Mod de preparare

1. Pentru crusta, se pun caperele, verdeata, usturoiul, uleiul, coaja de lamaie si sucul si o cantitate generoasa de piper negru proaspat macinat intr-un blender si se amesteca timp de 1 minut sau pana cand sunt fin tocate. Se adauga arahidele si se amesteca din nou. Se lasa deoparte.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se asezoneaza carnea de miel, apoi se prajeste timp de 1 minut pe fiecare parte sau pana cand se rumeneste. Se lasa sa se raceasca timp de 15 minute, apoi se apasa amestecul pentru crusta pe fiecare bucata de carne.

3. Se incalzeste cuptorul la 200C.

4. Se pune ceapa pe o tava de copt, se stropeste cu ulei si se aseaza mielul deasupra. Se lasa la cuptor timp de 35 de minute. Se lasa deoparte timp de 10 minute.

5. Se taie cotletele si se servesc alaturi de ceapa coapta si compot de rubarba.