Combinația de carne de porc cu ciuperci și sos de smântână este una irezistibilă, ușoară și delicioasă pentru o cină sau un prânz gustos. Sosul și cotletul de porc se completează perfect, iar carnea nu va fi niciodată uscată. 

Rețeta pe care v-o propunem astăzi este una foarte ușoară și rapidă, este gata în 40 de minute și se potrivește perfect alături de o porție de cartofi sau piure. 

Cotlete de porc cu sos de ciuperci
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 4 bucăți cotlet de porc
  • sare
  • piper
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 ceapă
  • 300 g ciuperci
  • 150 ml smântână lichidă

Mod de preparare

Presărați sare și piper peste cotletele de porc și lăsați câteva minute. Tocați ceapa mărunt și tăiați ciupercile felii.

Puneți o tigaie la încins și așezați cotletele de porc. Prăjiți câteva minute pe fiecare parte, cât să prindă culoare. Dați la o parte cotletele și puneți ceapa, usturoiul și ciupercile în tigaie. Căliți câteva minute, după care adăugați smântâna lichidă.

Puneți din nou cotletele în tigaie, amestecați, acoperiți cu un capac și gătiți 20-30 de minute, sau până când carnea de porc este fragedă. Timpul de gătire depinde de cât de groase sunt bucățile de carne.

Mai adăugați sare și piper dacă mai este nevoie. Opriți focul și serviți cu orez, cu cartofi sau cu piure.

Poftă bună!