O reteta clasica japoneza, care merge perfect langa o salata de ridichii.
Timp total 20 minute
Ingrediente
- 65g pesmet
- 50g seminte de susan
- 2 linguri faina
- 2 oua, usor batute
- 4 x 200g cotlete de porc
- ulei de floarea-soarelui
- ridichii, taiate in felii subtiri
- Sos Tonkatsu:
- 2 linguri sos de soia
- 1/2 lingura sos Worcestershire
- 100ml sos de rosii
- 1/4 lingurita praf de usturoi
- 1/2 lingurita de ghimbir macinat
Mod de preparare
1. Se combina pesmetul, semintele de susan si faina intr-un castron si se asezoneaza. Intr-un castron separat, se combina ouale si o lingura de apa. Se trece fiecare cotlet de porc prin amestecul de ou, apoi prin cel de pesmet si se pun deoparte pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se incalzeste ulei intr-o tigaie, la foc mediu. Se adauga cotletele si se prajesc timp de 3 minute pe fiecare parte sau pana devin aurii.2. Intre timp, pentru sosul Tonkatsu, se combina toate ingredientele intr-un bol.
3. Se servesc cotletele cu sos Tonkatsu si ridichii.