Carnea de porc nu lipsește de pe mesele românilor, mai ales iarna. Fie că vorbim despre carne de porc din propria gospodărie, sau despre carne din supermarket, nimic nu se compară cu o friptură de porc fragedă și suculentă, făcută pe grătar sau pe grill. 

Astăzi vă propunem o rețetă simplă și delicioasă de cotlete de porc glazurate cu whiskey și rumenite. Sunt foarte simplu de făcut, iar sosul cu care le veți glazura le dă o aromă aparte.

Cotlete de porc glazurate cu whiskey
Timp total 45 minute

Ingrediente

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță chilli
  • sare
  • piper
  • 100 g ketchup
  • 75 ml whiskey
  • 30 g melasă
  • 3 linguri oțet balsamic
  • 2 lingurițe zahăr brun
  • 2 lingurițe muștar
  • 1 linguriță sos Worcestershire
  • 8 bucăți cotlete de porc

Mod de preparare

Puneți uleiul și usturoiul mărunțit într-un vas pe foc și căliți 1-2 minute. Adăugați chilli-ul, sare și piper.

Adăugați ketchup-ul, whiskey-ul, melasa, oțetul, zahărul, muștarul și sosul Worcestershire și lăsați să fiarbă 10-12 minute. Alcoolul se va evapora și sosul se va lega, datorită zahărului.

Încingeți grătarul sau o tigaie grill. Asezonați bucățile de cotlet cu sare și piper. Puneți carnea pe foc și rumeniți-o pe ambele părți, câteva minute, în funcție de grosimea bucăților de carne. Ungeți cotletele cu sosul făcut mai devreme și mai rumeniți-le aproximativ 5 minute.

La final, dați la o parte de pe foc sau de pe grătar și turnați restul de sos deasupra. Serviți cotletele de porc glazurate cu garnitura preferată, cu o salată sau simple.

Poftă bună!