Cotlete De Porc Cu Mere Si Fenicul
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 1 bulb de fenicul, taiat in felii groase pe lungime
  • 1 mar, taiat felii
  • 1 ceapa rosie, taiata felii
  • 1 lamaie, taiata felii
  • 4 catei de usturoi
  • 60 ml ulei de masline
  • 4 x 200g cotlete de porc
  • 125 ml cidru de mere
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 180C.

2. Se pun feliile de fenicul, mar, ceapa, lamaie si usturoiul intr-o tava, se stropesc cu 2 linguri de ulei, se asezoneaza si se amesteca. Se lasa la cuptor timp de 30 de minute.

3. Intre timp, se incalzeste 1 lingura de ulei intr-o tigaie la foc mediu. Se asezoneaza cotletele si se prajesc timp de 2 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt aurii.

4. Se combina cidrul si mustarul, apoi se adauga in tigaie si se fierb timp de inca 2 minute sau pana cand lichidl se reduce usor. Se adauga cotletele in tava, alaturi de legume, se toarna peste sosul de cidru si se lasa la cuptor pentru inca 5 minute sau pana cand carnea este gata si legumele sunt fragede.

5. Se adauga patrunjel si se serveste.