O cremă de mascarpone cu frișcă, fină, pufoasă, se potrivește excelent în aproape orice desert. Este o cremă aproape universală și o puteți folosi de la clasicul tiramisu până la deserturi cu fructe și orice desert cu bază de pișcoturi sau biscuiți. 

Crema pe care v-o propunem astăzi este una clasică de mascarpone cu frișcă, dar înnobilată cu un strop de cafea. Se potrivește perfect la tiramisu și nu numai. Dulceața cremei se combină perfect cu aroma puternică a cafelei și îi dă o savoare aparte. 

Cremă de mascarpone cu frișcă și cafea
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g mascarpone
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 1,5 linguri ness
  • 2 linguri espresso sau cafea
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare

Faceți o cafea tare la espressor sau la ibric. Amestecați 2 linguri din cafeaua fierbinte cu ness-ul, până când acesta de dizolvă. Dacă este nevoie, mai puneți puțină cafea pentru a se dizolva complet granulele de ness.

Pentru a prepara crema, puneți frișca lichidă rece împreună cu zahărul și zahărul vanilat într-un bol și începeți să mixați la viteză medie. Când frișca a căpătat volum și consistență, încorporați brânza mascarpone tot rece și ness-ul făcut mai devreme și mai mixați doar cât să le omogenizați.

Dacă bateți prea mult cu mixerul după ce ați pus mascarpone, există riscul ca aceasta să se taie. Păstrați crema la rece și folosiți-o la tiramisu sau la orice desert.

Poftă bună!