Acest desert te va duce cu gandul la cofetariile frantuzesti.
Timp total 1 oră și 35 minute
Ingrediente
- 2 x 375g foietaj
- 2 linguri de gem de zmeura
- 400g zmeura
Pentru crema:
- 350ml smantana
- 2 lingurite de extract de vanilie
- 100g zahar pudra
- 5 galbenusuri de ou
- 20g de malai si 20 g de faina, amestecate intr-o pasta cu 60 ml de apa
- 3 foi de gelatina
- 1 lime - sucul
- 6 fructul pasiunii
- 100ml smantana
- zahar pudra
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se pune unul dintre foietaje pe o foaie de copt. Se pune o alta foaie de copt deasupra foietajului. Se face acelasi lucru cu celalalt foietaj. Se coc foile timp de 20-25 minute sau pana cand foile sunt aurii si crocante. Se scot din cuptor si, imediat, folosind varful unui cutit ascutit, se marcheaza pe una dintre foi 12 dreptunghiuri egale (nu se taie). Se lasa foile sa se raceasca.2. Folosind un cutit ascutit, se taie ambele foi, astfel incat sa incata intr-o tava. Se pune o foaie in tava, apoi se imprastie cu un strat subtire de gem de zmeura.
3. Pentru a face umplutura, se pune smantana intr-o cratita mare si se incalzeste. Se bat vanilia, zaharul, galbenusurile de ou si pasta de porumb cu un mixer. Se pune gelatina intr-un castron mic de apa rece.
4. In cazul in care crema este incalzita, se toarna peste amestecul de ou, apoi se amesteca cu un mixer. e pune cratita la foc mic, apoi se amesteca pana cand se ingroasa. Va dura 15-20 de minute pentru a se ingrosa complet. Se storc foile de gelatina de orice exces de apa, apoi se adauga in crema. Se gateste la foc mic, amestecand constant, pana cand frunzele de gelatina s-au topit, apoi se ia de pe foc.
5. Se pune crema intr-un vas mare, se lasa sa se raceasca timp de 10 minute, apoi se adauga sucul de lime si semintele de pe fructul pasiunii si se amesteca bine. Folosind un mixer electric, se bate smantana pana cand devine usor rigida. Se incorporeaza in crema, folosind o lingura de metal. Se toarna crema peste foaie, apoi se raceste timp de 20 de minute.
6. Se pudreaza foaia marcata cu zahar, apoi se pune in cuptor timp de 1-2 minute pana cand zaharul se caramelizeaza.
7. Dupa crema se intareste in frigider timp de 20 de minute, se pune foaia caramelizata pe partea superioara si se raceste timp de inca 30 de minute. Se taie conform marcajelor si se serveste cu zmeura.