Gustul fin de sare de mare si ciocolata foarte dulce fac aceasta reteta de creme brulee cu totul irezistibila.
Timp total 25 minute
Ingrediente
- 150g ciocolata neagra (70% cacao), rupta in bucati
- 600ml smantana
- 1 baton vanilie, despicat pe lungime
- 6 galbenusuri
- 40g zahar pudra
Pentru caramelul sarat:
- 200g de zahar granulat
- fulgi de sare de mare
Mod de preparare
1. Se pune ciocolata intr-un vas termorezistent sis e lasa deoparte. Se toarna smantana intr-o cratita, se adauga vanilia si se amesteca, apoi se incalzeste usor pana aproape de fierbere. Se scoate batonul de vanilie, apoi se toarna smantana peste ciocolata din bol. Se amesteca pana se topeste si este neteda.2. Intr-un un castron separat, se amesteca galbenusurile de ou si zahar, impreuna, apoi se toarna peste crema de ciocolata calda. Se pun intr-o cratita curata si se fierb la foc mic timp de 5 minute, amestecand constant.
3. Se toarna in 6 cani sau forme. Se racesc, apoi se lasa sa se intareasca timp de cel putin 3 ore sau peste noapte.
4. Pentru a face caramelul, se toarna zahar si un bun varf de cutit de fulgi de sare de mare intr-o tigaie mica, apoi se amesteca cu 50 ml de apa. Se incalzeste usor pana cand zaharul s-a topit, apoi se fierbe (nu se amesteca) pana cand se formeaza un caramel auriu inchis. Se ia de pe foc si se lasa sa stea timp de un minut sau doua.
5. Se toarna un strat foarte subtire de caramel pentru a acoperi suprafata fiecarei cani, inclinand vasele pentru a intinde caramelul pe margini. Se pun vasele inapoi in frigider sa se intareasca timp de 30 de minute inainte de servire.