Peștele și fructele de mare sunt întotdeauna o alegere delicioasă și sănătoasă pentru o masă rapidă. Au avantajul că se gătesc ușor și rapid și sunt gustoase în orice ocazie. 

Astăzi vă propunem cea mai simplă rețetă de creveți, cu care nu aveți cum să dați greș. Dacă nu ați mai gătit creveți niciodată, aceasta este rețeta cu care puteți începe, pentru că este foarte simplă și de efect. 

Creveți Scampi
Timp total 20 minute

Ingrediente

  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • 4 lingurițe unt
  • 3-4 căței de usturoi
  • 500 g creveți
  • sare
  • piper
  • 1/4 pahar de vin alb
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • pătrunjel

Mod de preparare

Puneți uleiul și untul într-o tigaie pe foc. Adăugați usturoiul tocat și sotați 30 de secunde. Adăugați creveții și lăsați 1-2 minute, sau până când devin rozalii, după care întoarceți-i și pe partea cealaltă.

Puneți vinul, sare și piper și mai lăsați pe foc 2 minute sau până când vinul scade și creveții sunt gătiți. Nu lăsați prea mult pe foc creveții, pentru că se vor întări.

Adăugați zeama de lămâie și opriți focul. Presărați pătrunjel proaspăt tocat și serviți creveții simpli sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!