Află cum faci acasă cartofi wedges la fel ca la fast-food, Crocanți și condimentați, pot fi pregătiți în cel mai scurt timp.

Cartofi wedges ca la fast-food

Dacă sunteți unul dintre fanii cartofilor wedges, avem o veste buna: vă puteți bucura de ei oricând doriți! Acești cartofi crocanți sunt ușor de condimentat și pot fi pregătiți în cel mai scurt timp.

Ce face ca această rețetă să fie cea mai bună? Este vorba despre aluatul cu un amestec special de ierburi și mirodenii și prăjirea dublă. În acest fel cartofii vor fi crocanți și plini de aromă.

De fapt, pentru această rețetă, vom găti cartofii de două ori. Dacă faceți pui prăjit, pește prăjit sau chiar inele de ceapă, o porție de wedges ar fi o garnitură excelentă.

Cum faci acasă cartofi wedges la fel ca la fast-food

Preparare 5 minute
Gătire 20 minute
Timp total 25 minute

Ingrediente

  • 1 kg de cartofi
  • 200 de grame de făină universală
  • 200 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de praf de usturoi
  • 1/2 linguriță de pudră de ceapă
  • 1 lingură de piper negru măcinat
  • ulei pentru prăjit
  • 1 linguriță de condimente pentru pui (opțional)

Mod de preparare

Spălați bine cartofii și tăiați-i în felii mici. Feliile nu trebuie să aibă o grosime mai mare de 1 cm și, în mod ideal, ar trebui să fie tăiate cât mai uniform posibil.

Așezați cartofii într-un castron mare și adăugați suficientă apă pentru a-i acoperi. Lăsați cartofii să se înmoaie timp de cel puțin 20 de minute.

Combinați laptele și oul într-un bol mic. Amestecați până când compoziția este omogenă.

Într-un alt bol, combinați făina, sarea, sarea cu usturoi, pudra de ceapă, piperul negru și condimentele pentru pui.

Se încinge uleiul.

Treceți cartofii prin făină, apoi prin ou și din nou prin făină.

Așezați cartofii pane pe un grătar, deasupra unei foi de copt pentru a le permite să se usuce. Învelișul se va întări și va rămâne mai bine pe cartofi dacă se lasă să se întărească timp de 5 până la 10 minute înainte de a fi prăjiți.

Prăjiți cartofii în mai multe tranșe timp de 5-6 minute, scoateți-i și puneți-i pe un grătar pentru a se scurge.

După ce îi prăjești prima data, pune fiecare tranșă de cartofi din nou în ulei pentru încă 3-4 minute. Această a doua gătire va avea ca rezultat cartofi cu un înveliș exterior foarte crocant. Când sunt scoși pentru a doua oară, scurgeți-i pe grătar, sau pe prosoape de hârtie, apoi serviți-i imediat.

Cum se păstrează cartofii wedges

Resturile de cartofi wedges se păstrează cel mai bine într-un recipient ermetic în frigider timp de până la cinci zile.

Se reîncălzesc fie într-o friteuză cu aer cald timp de aproximativ 5 minute la 180 de grade, fie într-un cuptor încins la 180 de grade timp de 8-10 minute.

În acest fel vor fi crocanți când îi veți savura a doua oară!