Creveții sunt o alegere delicioasă și light pentru o masă rapidă. Se prepară în câteva minute, au puține calorii, o cantitate mare de proteine și de calciu și sunt nemaipomeniți atunci când vreți să preparați ceva rapid.

Este ideal să alegeți creveți proaspeți, nu congelați, pentru că aceia congelați au mai multă apă. De asemenea, optați pentru creveți gata curățați, dacă aveți posibilitatea. 

Cum să gătești PERFECT creveții
Timp total 10 minute

Ingrediente

  • 2 lingurițe unt
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 400 g creveți curățați
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță fulgi de ardei iute
  • zeama de la o lămâie
  • 2 linguri vin alb
  • pătrunjel proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Puneți o linguriță de ulei și una de unt într-o tigaie pe foc. Adăugați creveții, sare, piper, vinul, usturoiul tocat mărunt și fulgii de ardei iute. Prăjiți până când creveții devin rozalii, aproximativ 3 minute.

Opriți focul și adăugați restul de unt, zeama de lămâie și pătrunjelul. Serviți creveții simpli sau cu garnitura preferată.

Poftă bună!