Este perioada ideală pentru a ne ocupa de conservele pentru iarnă. Legumele și fructele românești s-au copt, așa că astăzi vă propunem o rețetă de fasole verde (sau galbenă) la borcan, pe care o puteți păstra peste iarnă. 

Puteți folosi fasole verde, galbenă, fideluță sau fasole grasă și puteți alege să nu o opăriți înainte, dacă vreți ca fasolea să se păstreze cât mai crudă. Trebuie însă să știți că fasolea opărită se păstrează mai bine, iar fasolea crudă are nevoie să fie depozitată într-un loc cu temperaturi mai scăzute, cum ar fi un beci sau pivniță.

Fasole verde la borcan pentru iarnă
Timp total 30 minute

Ingrediente

  • 500 g fasole verde păstăi
  • sare grunjoasă
  • apă

Mod de preparare

Curățați fasolea verde și spălați-o. Îndepărtați capetele păstăilor și tăiați păstăile în bucăți potrivite, dacă vreți să le puneți tăiate la borcan. Le puteți pune și întregi, dacă este vorba despre fasole fideluță.

Puneți o oală cu apă la fiert și adăugați puțină sare. Când apa fierbe, adăugați păstăile și lăsați-le să fiarbă 5 minute. Scurgeți păstăile și așezați-le în borcane, dar păstrați apa în care au fiert.

Umpleți borcanele cu apa în care a fiert fasolea și adăugați o linguriță de sare neiodată. Borcanele trebuie să fie sterilizate. Închideți ermetic borcanele și depozitați-le într-un loc uscat și răcoros.