O friptura suculenta, servita cu sos de mustar si hrean.

Friptura de porc Diablo
Timp total 40 minute

Ingrediente

  • 450g muschi de porc
  • sare si piper negru macinat, dupa gust
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 1/2 cana supa de pui
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura hrean ras
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 1/4 lingurita cayenne
  • 1 lingura de unt
  • 1 lingurita ceapa verde, tocata

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 190C. Se condimenteaza carnea de porc cu sare si piper.

2. Se incalzeste uleiul intr-o tigaie. Se gateste carnea de porc pana se rumeneste pe o parte, aproximativ 3-4 minute. Se intoarce pe partea cealalta si se transfera tigaia in cuptorul preincalzit. Se lasa pana cand carnea de porc este rumenita, 20-25 de minute. Se transfera pe o farfurie.

3. Se indeparteaza uleiul in exces din tigaie si se pune tigaia la foc mediu. Se toarna supa de pui si se da in fiert, indepartand orice bucati rumenite de pe fundul tavii. Se adauga smantana, hrean, mustar Dijon si cayenne. Se lasa pe foc pana cand amestecul este redus la un sos gros, aproximativ 3-4 minute. Se ia de pe foc si se adauga unt rece. Se amesteca ceapa verde.

4. Se taie carnea de porc in felii si se serveste cu sos.