Salsa mango proaspata, cu putin ardei iute, completeaza perfect friptura suculenta la gratar.

Friptura Glazurata Cu Miere Si Salsa De Mango
Timp total 55 minute

Ingrediente

  • 6 linguri de miere
  • 4 linguri de sos de soia
  • condimente
  • 4 x 300g fripturi de vita
  • ulei
  • Pentru salsa de mango si ardei iute:
  • 1 mango mare, cubulete
  • 1 ardei iute, fin feliat
  • 3 cepe verzi, taiate subtire
  • 1 lingura de suc de lime

Mod de preparare

1. Se amesteca mierea, sosul de soia si condimentele intr-o farfurie, cu piper negru proaspat macinat. Se adauga fripturile si se amesteca bine. Se acoperai si se lasa deoparte timp de 30 de minute.

2. Se asezoneaza friptura cu putina sare. Se pun fripturile pe un grill si se lasa timp de 3 minute (sau pana la 6-7 minute pentru bine facuta) pe fiecare parte. Se lasa deoparte, acoperita cu folie, timp de 5 minute.

4. Intre timp, se amesteca ingredientele de salsa cu un varf de sare si se serveste cu friptura.