Peste cu salsa de mango este un fel de mancare clasic din Caraibe plin de culoare si arome de citrice racoritoare.
Timp total 30 minute
Ingrediente
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura ulei de masline
- 2 lingurite amestec de condimente
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lime - coaja rasa si sucul
- 4 x 150g file de cod de Alaska
- 2 frunze de salata
- Pentru salsa de mango:
- 200g de mango, decojite si taiat cubulete
- 4 cepe verzi, taiate in felii subtiri
- frunze proaspete de coriandru
- 1/2 lime - coaja rasa si sucul
Mod de preparare
1. Se amesteca usturoiul cu ulei de masline, se adauga condimentele, oregano, si coaja si sucul de lime pentru a face o pasta. Se freaza pestele peste tot cu pasta rezultata pana este bine acoperit.2. Se incalzeste o tigaie mare. Se gateste pestele cu fata in jos timp de 2-3 minute, pana cand se innegreste usor, apoi se intoarce si se gateste timp de 1-2 minute, pe de cealalta parte.
3. Intre timp, se amesteca mango, ceapa, coriandru, si coaja de lime si sucul. Se serveste pestele pe frunze de salata, cu salsa de mango si felii de lime.