Te-ai săturat de rețetele clasice de pui la grătar? Încearcă pui la grătar cu salsa de mango și avocado! Descoperă pașii simpli pentru un gust excepțional și o masă sănătoasă.
Merită să încingi grătarul sau tigaia grill pentru acest delicios pui la grătar cu salsa de mango și avocado. Puiul suculent la grătar este acoperit cu o salsa colorată, proaspătă, făcută cu mango dulce și avocado cremos. Este o simfonie de arome care te va transporta într-un paradis tropical și o poți face în mai puțin de 30 de minute.
Pentru a prepara acest fel de mâncare, asezonează pieptul de pui cu praf de chili și gătește-l pe grătar până când devine suculent și perfect. Apoi, asezonează-l cu o salsa proaspătă și colorată făcută din mango dulce, avocado cremos, ceapă, ceapă roșie crocantă, coriandru proaspăt, suc de lime și ardei jalapeno.
Cremozitatea avocado-ului se potrivește perfect cu mango dulce. Această delicioasă salsa de mango are combinația perfectă de culori, arome și texturi.
Dacă nu ai un grătar în aer liber, nu îți face griji, poți folosi o tigaie grill pe aragaz pentru a prepara acest pui cu mango.
Nu doar că acest pui la grătar cu salsa de mango este delicios, dar poate fi pe masa de prânz în mai puțin de 30 de minute. Este masa perfectă pentru serile aglomerate din timpul săptămânii.
În timp ce puiul este pe grătar, prepară salsa proaspătă de mango și cina este gata. Este o rețetă delicioasă și sănătoasă pe care o poți prepara adesea.
De ce îți va plăcea acest fel de mâncare
- Este rapid și ușor - se prepară în mai puțin de 30 de minute
- Este o mâncare sănătoasă - acest fel de mâncare oferă proteine slabe, grăsimi sănătoase, fibre alimentare și o serie de vitamine, minerale și antioxidanți
- Atât copiii cât și adulții vor adora acest fel de mâncare
- Este gustos – carne de pui acoperită cu o salsa dulce și picantă; este o bombă de arome
- Este versatil - fie că dai o petrecere de vară sau pregătești cina pentru familie, nu ppți da greș cu acest fel de mâncare
Rețeta de pui la grătar cu salsa de mango și avocado
Ingrediente
Pentru puiul la grătar:
- 4 bucăți de pui dezosate și fără piele
- 2 lingurițe de pudră de chili
- 1/4 linguriță de sare
- Ulei pentru ungerea grătarului
Pentru salsa de mango și avocado:
- Un mango tăiat în cubulețe
- Un avocado tăiat cubulețe,
- 1/2 ceapă roșie tăiată mărunt
- 1 lingură de ardei jalapeno tocat mărunt
- 2 linguri de coriandru tocat mărunt
- 1 lingură de suc de lămâie verde
- Sare și piper negru, după gust
Mod de preparare
Mai întâi, presară uniform pudra de chili și sarea peste bucățile de piept de pui. Încinge un grătar sau o tigaie pentru grătar la foc mediu-mare. Unge cu ulei. Frige puiul la grătar, timp de aproximativ 4 - 5 minute pe fiecare parte, până când este gătit până la o temperatură internă de 75 grade Celsius. Scoate bucățile de carne de pe grătar.
Pentru a prepara salsa, amestecă mango, avocado, ceapa, jalapeno, coriandrul și sucul de lămâie într-un bol mediu. Asezonează salsa după gust cu un vârf de cuțit de sare și piper.
În cele din urmă, pune carnea de pui pe un platou de servire și acoperă totul cu salsa de mango.
Tips & tricks
În loc de pudră de chili poți folosi alte condimente uscate, cum ar fi paprika, chimen, usturoi granulat, ceapă granulată sau piper cayenne.
Cel mai bun mod de a te asigura că puiul este gătit este să îl verifici cu un termometru cu citire instantanee. Puiul este gata atunci când atinge o temperatură internă de 75 de grade.
Lasă carnea de pui să se odihnească timp de 5 - 10 minute înainte de a o tăia, pentru a permite sucurilor să se redistribuie.
Resturile de pui la grătar cu salsa de mango reprezintă o umplutură delicioasă pentru taco și quesadilla sau un topping pentru un bol de burrito.