Bucura-te de aceasta frittata aromata alaturi de familie si prieteni.

Frittata Cu Dovleac Si Branza De Capra
Timp total 1 oră și 10 minute

Ingrediente

  • 700g dovleac, decojit, taiat in cuburi de 2 cm
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 12 oua
  • 1/4 cana smantana
  • 1/3 cana lapte
  • 2 parmezan ras fin
  • 1 1/2 linguri patrunjel
  • 2 linguri menta proaspata
  • 3 cepe verzi, taiate in felii subtiri
  • 150g branza de capra, maruntita
  • rucola

Mod de preparare

1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pune dovleacul pe tava pregatita. Se stropeste cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se coace timp de 15-20 de minute.

2. Intre timp, se amesteca ouale batute, smantana, laptele, branza parmezan, patrunjel, menta, ceapa verde si jumatate de branza de capra intr-un castron mare. Se condimentează cu sare si piper. Se amesteca bine.

3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se pulverizeaza cu spray de gatit. Se adauga amestecul de ou in tigaie. Se gateste timp de 13-15 minute. Se presara cu dovleac si restul de branza de capra.

4. Se baga la cuptor pentru 5-10 minute sau pana cand devine aurie. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se taie si se serveste acoperita cu rucola.