Bucura-te de aceasta frittata aromata alaturi de familie si prieteni.
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 700g dovleac, decojit, taiat in cuburi de 2 cm
- 2 lingurite de ulei de masline
- 12 oua
- 1/4 cana smantana
- 1/3 cana lapte
- 2 parmezan ras fin
- 1 1/2 linguri patrunjel
- 2 linguri menta proaspata
- 3 cepe verzi, taiate in felii subtiri
- 150g branza de capra, maruntita
- rucola
Mod de preparare
1. Se incalzeste cuptorul la 200C. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se pune dovleacul pe tava pregatita. Se stropeste cu ulei. Se condimenteaza cu sare si piper. Se coace timp de 15-20 de minute.2. Intre timp, se amesteca ouale batute, smantana, laptele, branza parmezan, patrunjel, menta, ceapa verde si jumatate de branza de capra intr-un castron mare. Se condimentează cu sare si piper. Se amesteca bine.
3. Se incalzeste o tigaie la foc mediu. Se pulverizeaza cu spray de gatit. Se adauga amestecul de ou in tigaie. Se gateste timp de 13-15 minute. Se presara cu dovleac si restul de branza de capra.
4. Se baga la cuptor pentru 5-10 minute sau pana cand devine aurie. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute. Se taie si se serveste acoperita cu rucola.