E atat de buna incat o poti manca goala!
Timp total 1 oră și 10 minute
Ingrediente
- 150g malai
- 280ml zer
- 1 lingura de miere
- 50g faina
- 3 cepe verzi, fin taiate
- 200g porumb dulce, scurs
- 1-2 ardei iuti, tocati fin
- 100g cheddar, rasa
- 1/2 lingurita de sare
- 1 lingurita de praf de copt
- 1/4 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2 oua, batute
- 80g unt
- Pentru sosul de smantana:
- 6 cepe verzi, taiate
- ulei vegetal
- 300ml smantana
- coriandru proaspat, tocate marunt
- 1 lime - coaja si 1/2 lime - sucul
Mod de preparare
1. Se incalzeste o tigaie, la foc mediu. Se pune malaiul in tigaie, amestecand ocazional, pana cand este aromat. Se transfera jumatate din malai intr-un vas, apoi se adauga zer si miere. Se amesteca bine, apoi se lasa sa se inmoaie timp de 2-3 ore.2. Se incalzeste cuptorul la 220C. Se adauga restul de malai, faina, ceapa verde, porumb dulce, ardei, branza rasa, sare, praf de copt, bicarbonat si oua la malaiul pus la inmuiat si se amesteca bine.
3. Se topeste untul intr-o tigaie, rotind-o pentru a acoperi vasul. Se pune excesul in amestecul de porumb si se amesteca.
4. Se pune amestecul in tigaia unsa, apoi se transfera in cuptor timp de 10 minute. Se micsoreaza temperatura la 180C si se coace timp de inca 20 de minute sau pana cand este aurie. Se lasa sa se raceasca.
5. Intre timp, se face sosul de smantana. Se pune o tigaie pe foc. Se adauga ceapa verde cu putin ulei si se condimenteaza cu sare si piper. Se gatesc timp de 10-15 minute. Se pune smantana intr-un castron, se adauga ceapa, apoi coriandrul, coaja de lime si sucul. Se amesteca bine. Se serveste painea de porumb cu crema de smantana.